Calgary Flames on rakentanut joukkuettaan järkevästi kohti ensi kautta. Seurajohto on maltillisesti pitänyt kiinni pelaajarungostaan, minkä lisäksi joukkueen maalille hankittiin Arizona Coyotesista kokenut maalivahti Mike Smith.

Joukkueen tulevaisuus näyttää hyvältä, kun kärkipelaajat on kiinnitetty useaksi vuodeksi nykyisillä sopimuksillaan.

Ykköshyökkääjä Johnny Gaudreau ja joukkueen kapteeni Mark Giordano jatkavat Flamesissa vielä viisi vuotta. Ykkösketjun toisella lenkillä Sean Monahanilla on sopimusta puolestaan jäljellä peräti kuusi vuotta.

Puolustuksen tuoreella hankinnalla Travis Hamonicilla sekä tärkeistä pelaajista T.J. Brodiella, Troy Brouwerilla sekä Michael Frolikilla on kaikilla kolmen vuoden sopimukset taskussaan.

– Kun tarkastelee joukkueemme sopimuksia, monet niistä loppuvat 2-3 vuodessa. Se on meille se aika, jolloin voimme tehdä jotain melko hienoa. Mielestäni tämä on hieno suunta, tähtihyökkääjä Gaudreau sanoo NHL.comin haastattelussa.

Erityisesti Calgaryn alakerta on vahvistunut Smithin tulon myötä. Lisäksi Hamonicin tulo puolustukseen tarkoittaa sitä, että Flamesin puolustuksessa luutivat hänen lisäkseen Brodie, Giordano sekä Hamilton. Nämä pelaajat muodostavat puolustuksen kärkinelikon, joka kestää vertailun kaikkien NHL-seurojen kanssa.

Gaudreau vertaa Flamesin alakertaa viime kaudella finaaleihin yltäneeseen Nashville Predatorsiin.

– Mielestäni meillä on yksi sarjan parhaista puolustuksista ja hyvä maalivahti. Se, mitä Predators teki pudotuspeleissä perustui siihen, että heidän puolustajansa nousivat esille. Luulen meidän puolustajiemme pystyvän samaan, Gaudreau pohtii.