Kiekkofanit Suomessa saivat hieroa silmiään kesällä 2010, kun vasta 25-vuotias Kamil Kreps siirtyi suoraan Florida Panthersista Oulun Kärppiin, vaikka oli juuri pelannut kolme täyttä kautta NHL:n runkosarjassa.

Krepsin piti olla ”liian hyvä” pelaaja SM-liigaan. Toisin kävi. Ykköshyökkääjäksi hankittu tshekki ei missään vaiheessa noussut Kärpissä ratkaisupelaajaksi ja teki vain 29 tehopistettä runkosarjassa.

Epäonnistuminen tuli Kärpille kalliiksi, sillä Kreps oli yksi tuon kauden kovapalkkaisimmista pelaajista yli 300 000 euron vuosiansiollaan.

Vielä ihmeellisempää tällä hetkellä Krepsin urassa on se, että 14 maalia Kärpissä olivat hänen kovin saldonsa Euroopassa, vaikka ura on sen jälkeen jatkunut muissa ympyröissä.

Muun muassa KHL:ssä, Sveitsissä ja myös Porin Ässissä Kärpistä lähtönsä jälkeen pelannut Kreps ei ole enää kertaakaan tehnyt yli kymmentä maalia yhden kauden aikana.

– Kreps on oikealta ampuva isokokoinen keskushyökkääjä ja hänestä odotetaan ratkaisijaa kärkiketjuihin, Ässien urheilujohtaja Mika Toivola kehui alkukesästä 2013, kun Kreps siirtyi Poriin.

Lopputuloksena oli viisi maalia koko kauden aikana. Porin-visiitin jälkeen Kreps siirtyi kotimaahansa, jossa nykyisin 32-vuotias hyökkääjä on pelannut edelliset kolme kautta maltillisilla tehoilla.

Tuoreimman tiedon mukaan Kreps joutuu jälleen vaihtamaan seuraa. Tällä kertaa hän neuvottelee sopimuksesta Tshekin pääsarjassa pelaavan HC Zlinin kanssa, ketoo paikallinen hokej.cz verkkosivuillaan.