Minnesota Wildin suomalaishyökkääjän Mikael Granlundin edellinen NHL-sopimus päättyi heinäkuun 1. päivä, mutta uudesta sopimuksesta aletaan neuvotella tosissaan aivan lähipäivinä.

Wildin GM:llä Chuck Fletcherillä on tiedossa kiireinen elokuu, koska hänen täytyy saada kiinnitettyä Granlundin lisäksi myös hyökkääjät Nino Niederreitter ja Marcus Foligno.

– Kaikki tekevät kovasti töitä tällä hetkellä. Meillä on ollut paljon keskusteluja, mutta emme ole vielä päässeet maaliviivalle sopimusten kanssa. Jos katsotte NHL:ää, kaikki sopimukset on tehty aivan juuri ennen neuvotteluja kolmannen osapuolen kanssa. Mikään ei kannusta neuvotteluihin kovempaa kuin aikataulu, Fletcher huomauttaa Minnesotan paikallislehden Star Tribunen toimittajan Michael Russon haastattelussa.

Granlundin neuvottelut kolmannen osapuolen kanssa pidetään elokuun 4. päivänä, jos uutta sopimusta ei synny ennen sitä.

25-vuotiaan kiekkotähden pitää ilmoittaa tuleva palkkavaatimuksensa Wildin johdolle 48 tuntia ennen neuvotteluja. Seura päättää, onko tulevan sopimuksen pituus yksi vai kaksi vuotta.

Fletcher pitää kuitenkin ensisijaisena tavoitteena kiinnittää tähtihyökkääjänsä pitkillä sopimuksilla.

– Toivottavasti löydämme pitkäaikaisen ratkaisun. Mutta jos emme löydä sitä, voimme palata tähän samaan tilanteeseen vuoden tai kahden päästä, kokenut GM kertoo.

Granlundin uuden sopimuksen pituus voi maksimissaan olla kahdeksan vuotta, mutta Fletcherillä on hieman lyhyempi sopimus mielessään.

– Olemme avoimia kaikille ratkaisuille. Kaikki on mahdollista, mutta kolmesta viiteen vuoteen kestävä sopimus kävisi varmasti kaikille hyvin. Tämä ei kuitenkaan estä pidemmän sopimuksen tekemistä, mutta se ei ole asia, johon keskitymme tällä hetkellä, Fletcher paljastaa.