Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Marcus Krüger siirtyi alkuviikosta Vegas Golden Knightsista Carolina Hurricanesiin.

NHL:ssä viime vuosina pitkälti haastajaan rooliin tottunut Hurricanes on onnistunut kesällä kaupoissaan mainiosti. Uusista hankinnoista sentteri Krüger, oikean laitahyökkääjän paikalla viihtyvä Justin Williams, puolustaja Trevor van Riemsdyk ja maalivahti Scott Darling ovat voittaneet Stanley Cupin yhteensä peräti seitsemän kertaa.

Nyt joukkuetta voidaan pitää realistisena menestyjäehdokkaana onnistuneiden kauppojen ansiosta. Eduksi voi uusien miesten osalta laskea myös yhtenäisyyden, sillä Chicagosta tuttu trio Krüger – van Riemsdyk – Darling pääsi juhlimaan Blackhawksin paidassa mestaruutta kesällä 2015.

– Olen luultavasti nyt yksi vanhimmista pelaajista, se on erilaista. Yritän olla oma itseni ja auttaa joukkuetta kaikin mahdollisin keinoin, 27-vuotias ruotsalainen tuumaa NHL.comin haastattelussa.

Taalajäillä yhteensä lähes 500 ottelua pelannut keskushyökkääjä on uusissa ympyröissä nälkäinen. Krügerille ladataan mustaksi hevoseksi muodostuneen joukkueen leirissä varsin isoja odotuksia.

– Aion tehdä parhaani auttaakseni joukkuetta joka päivä, haluan tulla paremmaksi ja paremmaksi, ruotsalainen alleviivaa.

– Marcus on kaveri, joka antaa aina sataprosenttisesti kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella. Otteluissa hän on samanlainen, Carolinan GM Ron Francis puolestaan hehkuttaa.