Florida Panthersin suomalaishyökkääjä Aleksander Barkov on noussut viime vuosina NHL:n kovimpien keskushyökkääjien eliittiin niin hyökkäyspäädyssä kuin myös puolustuspäädyssä.

Barkovin viime kausi oli loukkaantumisten rikkoma, eikä hänelle kertynyt otteluita kuin 61. 21-vuotias Tappara-kasvatti iski silti joukkueensa kolmanneksi eniten maaleja (21) ja toiseksi eniten pisteitä (52).

Panthersissa viime kaudella pelannut ja eläkkeelle keväällä jäänyt NHL-tappelija Shawn Thornton arvostaa Barkovin kyvyt äärimmäisen korkealle.

– Hän on niin viisas ja sijoittuu aina oikeaan paikkaan kentällä. Ihmiset sanovat, että kiekko vain tulee hänelle. Mutta hän on aina jo valmiiksi siellä, minne kiekko on tulossa. Ei siellä mistä kiekko tulee, yli 700 NHL-ottelua pelannut myllyttäjä ylistää.

Barkovia pidetään yhtenä NHL:n parhaista puolustavista pelaajista, ja NHL.comin toimittaja Jameson Olive uskookin suomalaistähden olevan yksi potentiaalinen Selke-palkinnon voittaja lähivuosina.

– Barkov näyttää tulevalta Selke-palkinnon voittajalta, kun hän puolustaa. Hän ei ole enää NHL:n parhaiten pidettyjä salaisuuksia. Barkovin nimi mainitaan nykyään NHL:n kovimpien maalintekijöiden joukossa, toimittaja kertoo.