Pietarin SKA sai pidettyä taitavan venäläishyökkääjänsä Nikita Gusevin KHL:ssä.

Pietarilaisseura julkisti Gusevin jatkosopimuksen hieman yllättäen perjantaina (uutinen). Yllättävää se olisi siksi, koska Gusevilla oli vielä vuosi entistäkin kontrahtia jäljellä, ja miestä on huhuttu NHL:ään.

Gusevin vaihtoehtona olisi ollut pelata nykysopimus lopppuun ja lähteä tulevan kauden jälkeen taalaliigaan. Gusevin agentti Aleksandr Tshernyh selitti uutistoimisto TASSille, ettei Gusev edes aikonut lähteä rapakon taakse. Ainakaan vielä.

– Hän ei alun perinkään aikonut lähteä NHL:ään. Se ei käynyt edes mielessä, Tshernyh totesi.

– Tarjouksia oli paljon, mutta Gusev halusi jäädä Venäjälle olympialaisten takia.

Ensi kaudella NHL:ään mukaan liittyvä Vegas Golden Knights hankki Gusevin oikeudet vaihtokaupassa Tampa Bay Lightningilta.

Gusev totesi jo kesäkuussa, että KHL-sopimuksesta irtautuminen olisi vaikeata. Tuolloin Gusevilla oli ensi kauden kattava KHL-pahvi.

– Ensinnäkin minulla on SKA:n kanssa voimassa oleva sopimus, jota SKA tuskin suostuu purkamaan. Entä sitten sopimuksen ulosostaminen? Se ei ole ihan helppoa, Gusev sanoi venäläiselle Sport-Ekspressille.

– Kannattaisiko minun edes lähteä? Edessä ovat olympiakisat, ja minulla on hyvä mahdollisuus pelata siellä. Tämän takia pelaan ensi kauden KHL:ssä.

Näillä näkymin Gusev pelaa siis vielä kaksi kautta KHL:ssä.

Gusev vaihtoi SKA:han kesken kauden 2015-16. KHL:n jättiläisiin kuuluvan pietarilaisseuran riveissä Gusev paukutti viime kaudella 57 runkosarjaottelussa tehot 24+47=71.

Kevään MM-kisoissa tahti jatkui kovana, sillä 10 ottelussa Guseville merkattiin 14 (7+7) tehopistettä.