Vegas Golden Knights hankki viime keskiviikon laajennusdraftissa ja viikonvaihteen varsinaisessa varaustilaisuudessa pelaajia käytännössä kahden jääkiekkojoukkueen tarpeisiin.

Osan näistä ei tietysti ollut koskaan tarkoituskaan saapua kasinokaupunkiin, vaan Vegasin GM George McPhee näki monen pelaajan oikeudet kauppatavarana.

Pietarin SKA:ssa pelaava hyökkääjä Nikita Gusev lienee kuitenkin ollut niitä miehiä, jotka McPhee olisi mielellään nähnyt Las Vegasin kirkkaissa valoissa.

Gusev, 24, on alkujaan Tampa Bay Lightningin 7. varaus (202.) kesältä 2012, mutta ei ole pelannut peliäkään NHL:ssä. Ja vaikuttaa siltä, ettei pelaa vieläkään.

Gusevin oikeudet siirtyivät laajennusdraftin yhteydessä tehdyssä kaupassa Vegasille. Mutta hyökkääjä itse ei ole kovin innoissaan Vegasin houkutuksista.

– Ensinnäkin minulla on SKA:n kanssa voimassa oleva sopimus, jota SKA tuskin suostuu purkamaan. Entä sitten sopimuksen ulosostaminen? Se ei ole ihan helppoa, Gusev sanoo venäläiselle Sport-Ekspressille.

– Kannattaisiko minun edes lähteä? Edessä ovat olympiakisat, ja minulla on hyvä mahdollisuus pelata siellä. Tämän takia pelaan ensi kauden KHL:ssä, Gusev naulaa.