NHL:ssä toisen peräkkäisen mestaruuden voittaneen Pittsburgh Penguinsin miehistö menee kesän aikana ainakin hieman uusiksi.

Penguinsilla kun on tällä hetkellä muutamia pelaajia, joiden sopimus on päättymässä tämän kuun lopussa.

Esimerkkejä näistä ovat Nick Bonino, Trevor Daley, Ron Hainsey, Chris Kunitz ja Matt Cullen.

Näistä Cullen miettii uransa lopettamista ja Bonino saanee tuntuvan palkankorotuksen vapaiden pelaajien markkinoilta.

Penguinsin GM Jim Rutherford on antanut jo varsin aikaisen kehotuksen pelaajille, joiden sopimukset ovat katkolla tänä kesänä.

Pittsburgh Post-Gazetten mukaan Rutherford on kehottanut UFA-pelaajia (vapaita agentteja) ”menemään markkinoille” ja kuuntelemaan tarjouksia heti, kun niitä alkaa tippua.

– Jos joku haluaa tulla takaisin Pittsburghiin, niin pidämme kyllä oven auki, Rutherford sanoi.

– Emme varmaankaan saa kaikkia pidettyä, mutta kysymys liittyy siihen, saammeko pidettyä tietyt pelaajat? On kyse siitä, millaista markkina-arvoa noilla kavereilla on? Mitä he saavat muulta? Sen perusteella voi sitten tehdä ratkaisuja siitä, tulevatko he vielä takaisin tänne. Noiden tietojen jälkeen meillä on parempi ymmärrys siitä, ketkä voimme pitää täällä.

Rutherfordin tehtävälistalla rajoitettujen vapaiden agenttien sopimukset ovat ykkösinä. Esimerkiksi luottopuolustaja Justin Schultz tarvitsee jatkosopimuksen, samoin Conor Sheary.

Penguinsilla on tilaa palkkakaton alla tällä hetkellä 14,9 miljoonaa dollaria. Tämä summa voi kasvaa merkittävästi, mikäli Vegas Golden Knights poimii Penguinsin pitkäaikaisen ykkösvahdin Marc-Andre Fleuryn itselleen.

Tässä tapauksessa Penguinsille vapautuisi 5,75 miljoonaa dollaria lisää tilaa operointiin.