© Kuva: Getty Images

Päävalmentaja kommentoi John Tavaresin epävarmaa tulevaisuutta – ”Hän on ansainnut oikeuden tehdä päätöksiä”

New York Islanders on mielenkiintoisessa tilanteessa, sillä joukkueen kapteenin ja ylivoimaisesti tärkeimmän hyökkääjän John Tavaresin tulevaisuus on yhä auki.

Tavaresin sopimus on päättymässä ensi kauden jälkeen, eikä jatkosopimusta ole saatu vielä maaliin.

Islandersin päävalmentaja Doug Weight ei ole huolissaan, vaikka jatkosopimus ei syntyisikään tämän kesän aikana.

– John rakastaa täällä olemista, mutta hän on ansainnut oikeuden tehdä päätöksiä ja fiksuja sellaisia. Hän tekee sen, minkä näkee sopivaksi, Weight muotoilee NHL.comin haastattelussa.

Jo kahdeksan kautta New Yorkissa pelannut Tavares joutuu miettimään tulevaisuuttaan ensi kaudella samaan aikaan, kun hänen joukkueensa haluaa menestyä. Weightin mukaan ammattilaisilla asiat eivät kuitenkaan sekoitu toisiinsa.

– Se ei vaikuta seuraamme. Toivon hänen kirjoittavan jatkosopimuksen heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Jos se ei tapahdu, se ei muuta ajattelutapaani eikä myöskään hänen. Meillä on iso vuosi edessä, emmekä anna näiden asioiden vaikuttaa itseemme henkilökohtaisesti tai joukkueeseen.

Entinen huippupelaaja Weight siirtyi Islandersin päävalmentajaksi kesken viime kauden, ja aloittaa näin ollen ensimmäisen kokonaisen kautensa joukkueen vastuuvalmentajana.

Henri Havusela

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!