Vielä ennen NHL:n finaalisarjan alkua Nashvillen suomalaisvahti Pekka Rinne oli kuumin ehdokas NHL:n pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkinnon, Conn Smythe Trophyn, voittajaksi.

Tällä hetkellä tylyn tehokas Penguinsin joukkue on kuitenkin lyömässä Predatorsin haaveet alas kärkipelaajiensa voimin.

Sidney Crosby on jälleen ollut joukkueensa liideri, mutta hänen ja loistavasti ratkaisuviittaan tarttuneen nuorukaisen Jake Guentzelin lisäksi joukkueesta löytyy pelaaja, jolle ehdottomasti kuuluu haluttu titteli.

Jevgeni Malkin pelaa nimittäin hirmuista kevättä tällä hetkellä. Hän on yhdeksän maalinsa ansiosta maalipörssin toinen ja pistepörssin kärki, kun sentteri on syöttänyt peräti 17 maalia pudotuspeleissä.

Pittsburgh on tehnyt yhteensä 67 maalia, joten 26 tehopisteellään Malkin on ollut mukana lähes 40 prosentissa kaikista joukkueensa maaleista.

Venäläistähti on ollut illasta toiseen parhaimmillaan, eikä hän tunnu suoristavan selkäänsä ainoassakaan vaihdossa. Hän on pysynyt tehokkaana myös niissä otteluissa, kun muulla joukkueella on ollut vaikeampaa.

Malkin tuntuu tekevän kentällä kaiken oikein tällä hetkellä, mikä on masentava uutinen Nashville Predatorsille. Edellisessä finaalissa Predatorsin selän katkaissut Malkinin tekemä maali kolmannessa erässä kuvasti loistavasti joukkueiden eroa henkisellä puolella.