NHL:n finaaleissa Pittsburgh Penguins on 2-1-johdossa voittojen osalta Nashville Predatorsia vastaan.

Kolmannessa kohtaamisessa Predators kavensi tilannetta, otettuaan 5-1-voiton.

Predatorsin riveistä esillä oli jälleen finaaleiden todellinen yllättäjähyökkääjä, Frederick Gaudreau.

24-vuotias hyökkääjä pamautti upean maalin Penguins-vahdin Matt Murrayn selän taakse. Osuma oli Gaudreaulle finaaleiden toinen.

Vielä runkosarjassa Gaudreau jäi pienemmälle vastuulle, mutta pudotuspeleissä ykkössentterin Ryan Johansenin loukkaantumisen jälkeen Gaudreau on kuulunut Predatorsin vakiokokoonpanoon.

– Näimme häntä harjoitusleirillä ja hän pelasi muutamia pelejä runkosarjan aikana. Näimme sen, että hänellä on paljon taitoa, mutta mielestäni hän on yllättänyt kaikki sillä, kuinka hyvä hän onkaan ollut, Predatorsin tähtihyökkääjä James Neal kehuu Gaudreauta The Tennesseanille.

– Hän on rauhallinen, nuori kaveri, joka on ponnahtanut isosti esille. Hän on tehnyt uskomatonta työtä, Neal jatkaa ylistystä.

Predators on saanut paljon irti niin sanotuista leveyspelaajista, kuten Gaudreaulta ja Colton Sissonsilta.

– Mielestäni se on ollut meidän vahvuus koko pudotuspelien ajan, tähtipakki Roman Josi näkee.

– Eri kaverit astuvat esille eri hetkinä.

Nashvillessä tunnelma olikin katossa, kun seurahistorian ensimmäinen kotipeli Stanley Cup -finaaleissa päättyi voittoon.

– Olemme toki iloisia tuosta ja yritämme nauttia hetkestä. Emme kuitenkaan voittaneet kannua, vaan voitimme yhden pelin. Nyt keskittyminen pitää kohdistaa mahdollisimman nopeasti toiseen otteluun, Gaudreau itse totesi.