SKA Pietarista takaisin NHL-jäille huhutun Ilja Kovaltshukin tilanteesta uutisoidaan jatkuvasti, vaikka venäläistaiturin on mahdollista kirjoittaa mahdollinen NHL-sopimus aikaisintaan heinäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen.

Joidenkin lähteiden mukaan Kovaltshuk olisi jo ehtinyt perua päätöksensä halusta pelata ensi kaudella NHL:ssä, jotta hän pääsisi pelaamaan olympialaisissa ensi keväänä. New Jersey Devilsin GM Ray Shero kertoo, ettei tämä huhu pidä paikkaansa.

Shero on keskustellut Kovaltshukin agentin Jay Grossmanin kanssa asiasta reilu viikko sitten.

– Keskustelimme viimeksi kymmenen päivää sitten. Venäjällä oli liikkeellä raportteja, joiden mukaan hän (Kovaltshuk) olisi jäämässä sinne. Jay sanoi: ”Ei, tuo tieto ei ole ollenkaan tarkka”, Shero kertoo NJ.comin haastattelussa.

Grossman ja Kovaltshuk olivat käyneet Sheron mukaan keskusteluja vain päivää ennen kuin hän itse keskusteli agentin kanssa aiheesta.

– Mikään ei ole muuttunut. Jos jotain muutosta tilanteeseen tulee, minä kuulen siitä tai Jay kuulee, mutta mikään ei ole muuttunut tässä välissä meidän keskusteltuamme kahden kesken, Shero linjaa.