TPS julkisti tiistaina uuden valmennusjohtonsa sekä uuden urheilustrategian.

Seuran tarkoituksena on luoda pelaajille ja valmentajille selkeä polku edetä omalla urallaan panostamalla laadukkaaseen johtamiseen ja huippuolosuhteisiin. Päämäärän toteutumisesta vastaa jatkossa uusi urheilun johtoryhmä.

– Tämä on iso askel eteenpäin koko seuralle ja jatkoa kehitystyölle, joka on ollut käynnissä jo pari vuotta. Tavoitteenamme on olla Euroopan huippuseura kaikilla mittareilla. Haluamme olla parhaita niin yksittäisten pelaajien kuin valmentajienkin kehittämisessä sekä junioritoiminnan houkuttelevuudessa. Sitä varten keskitymme yhä enemmän seurapolkuun, jossa urheilujohdolla on selkeät roolit, valmentajien ja pelaajien kehitysmahdollisuudet sekä olosuhteet – valmennuksen jokainen osa-alue, laadukkaat tilat, terveydenhuolto ja ravitsemus – on pohdittu viimeistä piirtoa myöten, urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki sanoo seuran tiedotteessa.

TPS:ssä perustettiin uuden urheilun johtoryhmän, jonka tehtävänä on kehittää TPS:n urheilupuolen strategiaa. Johtoryhmään kuuluvat liigajoukkueesta vastaavan Niittymäen lisäksi valmennuspäällikkö Mika Suoraniemi, jonka vastuulla on A-, B- ja C-juniorit, sekä Saku Koivu, joka vastaa jatkossa seuran A-, B- ja C-ikäisten yksilöiden kehittämisestä.

Uusi johtoryhmä aloittaa tehtävänsä 2.5.2017.

– Teemme urheilun johtoryhmässä töitä koko seuran kehittämiseksi suunnitelmallisesti ja pitkällä tähtäimellä. Mikalla ja Sakulla on kova draivi kehittää TPS:ää. Tiedän, että molemmat laittavat itsensä täysillä likoon pelaajien ja koko TPS-yhteisön puolesta. Saku uskaltaa esittää koviakin kysymyksiä ja kyseenalaistaa asioita, mikä puskee TPS:n toimintaa yhä eteenpäin. Sakun peliura on millä mittarilla tahansa täysin poikkeuksellinen, ja hän pystyy kokemuksensa avulla ohjaamaan vaikka kädestä pitäen nuoria pelaajia, Niittymäki puhuu muun muassa Koivun mukaanliittymisestä.

TPS:n liigajoukkueen päävalmentajaksi nousee puolestaan Kalle Kaskinen. Viime kaudella Kaskinen valmensi TPS:n A-junioreita sekä sen lisäksi hän toimii Leijonien apuvalmentajana.

– Tartun uuteen haasteeseen kovalla innolla, mutta samalla nöyrin mielin – kotikaupungin liigajoukkueen päävalmentajan pesti on kunnia-asia. Uskon avoimuuteen sekä vahvaan yhteistyöhön, ja niitä tulen vaatimaan kaikilta TPS-tekijöiltä, Kaskinen sanoo.

Valmennusjohdon muut jäsenet ovat Kimmo Rintanen, Fredrik Norrena, Sami Salo, Mikael Tolkki ja Timo Kujanen.

Kaskisen seuraajaksi seuran A-junioreiden päävalmentajan paikalle saapuu vasta Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen hopella MM-kisoisisa luotsannut Juuso Nieminen. B-junioreista vastaa Hermanni Vidman ja C-juniorien vastuuvalmentajana aloittaa Jani Kiviharju.