Hjallis Harkimo ei suostunut laittamaan MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa Leijonien neljättä sijaa MM-kisoissa Suomen valmennusryhmän piikkiin.

Sen sijaan kiekkovaikuttaja nosti esille monien suomalaisten NHL-pelaajien kieltäytymiset ennen turnauksen alkua.

– Enemmän meidän pitäisi keskustella siitä, miksi meidän NHL-pelaajat eivät halua pelata maajoukkueessa, Harkimo linjasi.

Studiossa oli asiaa kommentoimassa myös MTV:n toinen kiekkoasiantuntija ja entinen huippumaalivahti Juuso Riksman. Hänen mielestä pitkä NHL-kausi on hyväksyttävä selitys kisoista kieltäytymiselle, mutta Harkimo ei jakanut Riksmanin mielipidettä.

– Juuso ei uskalla sanoa. Nuo ovat juuri niitä pelaajien syitä, joita he keksivät, kun he eivät halua mennä pelaamaan. Eikö ruotsalaisilla ole sitten yhtä pitkä kausi? Harkimo jyrähti.

Esimerkiksi Buffalo Sabresin puolustaja Rasmus Ristolainen kertoi omat syynsä kieltäytymiselle erittäin suoraan kisojen alla.

– Miksi kaikki ne NHL-pelaajat haluavat mennä suoraan maajoukkueeseen? Joku syyhän tuohon on, Harkimo vastasi viitaten suomalaisten kieltäytymisiin ja toivoi, että niiden syyt selvitettäisiin.