Legendaarinen kanadalainen jääkiekkoasiantuntija Donald ”Don” Cherry avasi sanaista arkkuaan Pittsburgh Penguinsin supertähden Sidney Crosbyn loukkaantumiseen johtaneesta tilanteesta.

Washington Capitalsin puolustaja Matt Niskanen taklasi poikittaisella mailalla Penguins-tähti Crosbyä päähän Suomen aikaan maanantain ja tiistain välisenä yönä pelatussa pudotuspeliottelussa. Katso video tapauksesta klikkaamalla tästä.

Crosby sai tilanteesta aivotärähdyksen, eikä pystynyt jatkamaan kamppailua.

Niskaselle annettiin viiden minuutin jäähyn poikittaisesta mailasta ja pelirangaistus. Yhdysvaltalaispuolustaja ei kuitenkaan saanut tapauksesta pelikieltoa.

Capitals-luotsi Barry Trotz kommentoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tilannetta normaaliksi jääkiekkosuoritukseksi.

83-vuotias asiantuntija Cherry ei allekirjoittanut kokeneen valmentajan puheita.

– Olen todella vihainen tästä. Aleksandr Ovetshkin osui Crosbyä päähän ja sen takia hän kaatui tilanteessa. Sitten näet, kun Niskanen tulee tilanteeseen ja antaa poikittaisen mailan suoraan Crosbyä päähän. Oletteko te tosissanne? Jääkiekkosuoritus vai, se kuka väittää sellaista, on täysin sekaisin, Cherry lataa Sportsnetin TV-lähetyksessä.

Kokenut asiantuntija huomauttaa, että Crosbyllä ja Niskasella on historiaa huonoista väleistä.

– Mielestäni Niskanen yritti tehdä sitä. Hän tiesi mitä oli tekemässä. Heillä on ollut pahoja tuntemuksia keskenään ja ne vain jatkuvat ja jatkuvat.

Kanadalaislegendan mukaan Crosbyn telojan olisi kuulunut saada pitkä pelikielto tempustaan.

– Täysin naurettavaa, että tämä kaveri ei saa neljää tai viittä ottelua pelikieltoa, Cherry tykittää.

Cherry uskoo, että nämä tapaukset olisi helposti estettävissä sääntömuutoksilla.

– Et voi puolustaa tähtipelaajia enää, koska tappelun aloittaja saa jäähyn.