Kyllähän se oli aika moskovalaista suurta sirkusta se pari erää. Kaveri tekee ylivoimalla ja alivoimalla ja tasakentin. Semmoista sirkusta. Kumminkin Leijonien joukkueessa näkyi sisäinen sitkeys, jolla se nousi neljän joukkoon ja tähänkin peliin mukaan. Sitten tuli aika halvalla se viides maali. Säteri torjui hyvin, mutta vastustaja pääsi vetämään riparin sisään ilmaiseksi.

Historian kirjoja, kun katsoo, niin jos meille menee viisi omiin, on vaikea voittaa pelejä – kuten tänäänkin. Joka tapauksessa olihan tämä taas sitä samaa, eli tuli jäähyjä, eikä näitä juttuja saatu kuntoon, paitsi USA-peliin. No tärkeää, että siinä saatiin ne kuntoon ja päästiin neljän joukkoon.

[nosto tasoitus=”oikea”]”Aho oli huima ja pelasi miehekkäästi. Hieno tulevaisuus edessä, kun jatkaa samaan malliin.”[/nosto]

Paljon tuli kaikille oppimista ja huomattu sekin, että on parantamisen varaa.

Oli myös paljon positiivista. Aho oli tänään fantastinen, maailmanluokan peli. Puhutaan, että paljon pelejä alla, turnauksen viimeinen peli, mutta Aho oli huima ja pelasi miehekkäästi. Hieno tulevaisuus edessä, kun jatkaa samaan malliin.

Turnaus kokonaisuudessaan. Neljän joukkoon pääsy oli hyvä suoritus, ei nyt kukaan riemusta hypi, kun tarkoitus on voittaa pelejä ja nimenomaan se viimeinen peli ja ottaa prenikka kaulaan, siinähän se tavoite.

Kisat paketissa ja sitten niiden purkaminen ja siitä oppia pakettiin.

[nosto tasoitus=”vasen”]”Turnaus oli hyvää mittausta pelaajille siinä missä he itse menevät. Tuli vastaan Kanadaa, Ruotsia, Venäjää ja USA. Valmennus sai myös paljon tietoa missä huippumaat menevät.”[/nosto]

Tiesin, että tuolla ryhmällä on mahdollisuudet päästä mihin vain. Helppoa katsoa TV:stä, että hitaita lähtöjä, kun kaikki haluaa lähteä nopeasti. Tuolla joukkueella mikä Marjamäellä oli, tulos oli hyvä.

Jäähyt oli yksi merkittävä tekijä, miksi kävi näin. Turnauksen taso oli tosi kova. Henkilökohtaisten virheiden määrä nousi esiin ja niitä tuli liikaa.

Turnaus oli hyvää mittausta pelaajille siinä missä he itse menevät. Tuli vastaan Kanadaa, Ruotsia, Venäjää ja USA. Valmennus sai myös paljon tietoa missä huippumaat menevät.

Eikun eteenpäin.

Timo Jutila

Timo Jutila voitti vuonna 1995 Leijonien kapteenina ja keväällä 2011 joukkueenjohtajana MM-kultaa. MM-kisojen aikana saamme SuomiKiekko-sivustolla nauttia ”Jutin Ylämummo”-palstan myötä miehen videoista ja teksteistä (uutinen).