Jutin Ylämummo: ”Itänaapurilla on tapana ruveta sooloilemaan”

Pronssipeli tulee nopeasti eteen. Nyt mitataan tahtotilaa, että kumpi haluaa sen pronssimitalin enemmän voittaa. Se on kauhea ero jääkö prenikka kaulaa vai ei jää.

Leijonat haluaa ehdottomasti mitalin ja kyllä Venäjäkin varmasti tähän peliin syttyy.

Venäjä johti 2-0 Kanadaa vastaan välierässä, mutta Kanada voitti viimeisen erän 4-0. Laadukas joukkue tulee vastaan. Se on sanomattakin selvää. Ottelun alku näyttää mihin suuntaan peli menee, joten alku on Leijonille tärkeä.

Venäjä tiedostaa sen, että vastaan tulee taisteleva Suomi. Leijonat voitti ne 1-0 Tshekin turnauksessa, joten itänaapurissa tuskin tullaan takki auki peliin.

Ne tietää, että tulee vastaan joukkue, joka taistelee kynsin ja hampain koko ajan.

Pelin kaava on aina sama veli venäläistä vastaan. Ne ovat aina yksilötasolla taitavampia, mutta kun saadaan peli sellaiseen muottiin kuten USA-pelissä, niin itänaapurilla on tapana ruveta sooloilemaan.

Suomi pystyy joukkuepelillä saavuttamaan sen pronssin. Ei ole vaikea motivoida jätkiä tähän peliin.

Vaikka kaikkia harmittaa jäähyt mitä tuli Ruotsia vastaan, pitää pystyä pyyhkimään ne pois ja lataa kaikki sunnuntain peliin. Se on kauden viimeinen peli ja pelataan MM-mitaleista, joita ei ole meillä liikaa. Kannattaa panna kaikki likoon, niin on kivempi lähteä kotiin maanantaina.

Timo Jutila

Timo Jutila voitti vuonna 1995 Leijonien kapteenina ja keväällä 2011 joukkueenjohtajana MM-kultaa. MM-kisojen aikana saamme SuomiKiekko-sivustolla nauttia ”Jutin Ylämummo”-palstan myötä miehen videoista ja teksteistä (uutinen).