Ensimmäisellä kaudellaan Mestiksessä pronssille sijoittunut Espoo United pyrkii pikavauhtia liigajoukkueeksi, kertoo Ilta-Sanomat.

Lehti haastatteli seuraomistajaa Jussi Salonojaa, jolla oli selvä näkemys siitä, että Unitedin pitäisi olla liigajoukkue kaudella 2018-19.

– Aiomme palata SM-liigaan vuoden päästä, siis kaudeksi 2018–2019. Se on ehdoton vaatimuksemme liigalisenssien myöntämisestä vastaavalle lisenssitoimikunnalle. Aiomme jättää hakupaperimme viimeistään ensi syksynä, Salonoja lataa haastattelussa.

Salonojan omien sanojen mukaan nousun ei välttämättä tarvitse tapahtua siten, että seura voittaisi esimerkiksi Mestiksen mestaruuden ensi kaudella. SM-liigaan ei nykyisellään ole selvää sääntöä nousemiselle.

– Täytämme kaikki vaadittavat kriteerit kirkkaasti. En ymmärrä, jos joku jotain muuta väittää. Emme ole voittaneet Mestistä, mutta kyllähän kolmas sija on väkevä näyttö osaamisestamme.

– Tuntuisi naiivilta väittää, että Mestiksen ykkössija olisi jotenkin oleellisesti kolmatta sijaa parempi pohja liiganousua varten, Salonoja sanoo.

Bluesin A-, B- ja C-juniorijoukkueet siirtyvät toukokuun alussa virallisesti Espoo Unitedin haltuun. Salonoja muistuttaa, että espoolainen juniorituotanto on jääkiekossa yksi Suomen parhaista.

– Espoo United ei kerta kaikkiaan voi jäädä Mestikseen. Se olisi totaalinen kehityksen jarru, Salonoja sanoo.

Ilta-Sanomien alkuperäinen juttu löytyy täältä.