Entinen NHL-kaukaloiden kovanaama Gary Roberts avasi tuntojaan TSN:n haastattelussa Sidney Crosbyn loukkaantumisesta, joka aiheutui Washington Capitalsin puolustajan Matt Niskasen poikittaisesta mailasta päähän.

Yli 1200 NHL-otteluaan urallaan pelannut Roberts muistuttaa, että ennen NHL:ssä pelikaverit suojelivat tähtipelaajia enemmän.

– Vuosia sitten et pystynyt ajamaan Crosbyn kaltaisten pelaajien päälle. Ymmärrän, että pudotuspeleissä annetaan asioiden enemmän olla, mutta mielestäni NHL:ssä käytetään nykyään mailaa enemmän kuin ennen. Olen nähnyt kolmen viikon aikana enemmän mailan käyttämistä kuin viimeisen kolmen vuoden aikana, Roberts täräyttää.

Robertsin mielestä kovanaamojen väheneminen NHL-joukkueissa on johtanut siihen, että tähtipelaajat eivät ole suojassa kovilta otteilta.

– Jos jyräät Crosbyn kaltaisen pelaajan, voitko kuvitella millainen sota olisi syntynyt vuosia sitten, jos sama olisi tapahtunut Mario Lemieuxlle tai Wayne Gretzkylle? Stanley Cupin kertaalleen urallaan voittanut Roberts kysyy.

Hän on myös sitä mieltä, että Matt Niskanen olisi ansainnut pelikiellon tilanteesta. 50-vuotiaan konkarin mielestä asiaan ei vaikuta se, oliko tilanne vahinko vai ei. Crosby menetti tasapainonsa juuri ennen kuin Niskasen maila osui häntä päähän.

– Tilanne päättyi kuitenkin siihen, että se oli poikittainen maila päähän. Mielestäni Niskasen olisi ehdottomasti kuulunut saada muutama peli pelikieltoa.