KHL:ssä toukokuun ensimmäinen päivä on ollut hyvin kiireinen sopimusrintamalla.

Kulisseissa on ehditty hieroa myös varsin mielenkiintoisia kauppoja.

KHL:n mahtiseuroihin lukeutuva SKA värväsi venäläisen supertähden Nikita Kutsherovin oikeudet TsSKA:lta diilissä, missä SKA:han liikkuivat myös Nail Jakupovin ja Danila Kvartalnovin oikeudet.

TsSKA sai vaihdossa ruotsalaishyökkääjän Marcus Johanssonin ja tshekkiläishyökkääjän David Musilin oikeudet.

Liike on varsin mielenkiintoinen, sillä esimerkiksi Kutsherov antoi vasta hyvin kriittisiä kommentteja nykyisestä seurasta Tampa Bay Lightningista ja siitä, millaisia suorituksia seuran pelaajilta nähtiin tällä kaudella.

Kaiken lisäksi ilmoilla on myös olympiakortti. NHL:n jättäytymispäätöksen jälkeen monien venäläispelaajien kohdalle on ilmennyt siirtohuhuja, joissa heitä on yhdistetty takaisin kotimaahansa Venäjälle.

Kutsherovin kohdalla yllätysliike voi hyvinkin jäädä pelkäksi spekulaatioksi, sillä venäläistähden sopimus Lightningin kanssa jatkuu vielä kahden kauden ajan.

Sen sijaan Jakupovin tilanne on mielenkiintoinen. Tällä hetkellä St. Louis Bluesia edustavan venäläislaiturin sopimus on katkolla, eikä hän ole kerännyt suuremmin vastuuta nykyisessä seurassa varsinkaan nyt kevään aikana.

Runkosarjassa Jakupov ehti olla mukana 40 kamppailussa, joissa hänen tehonsa olivat 3+6=9. Jakupov on alunperin kesän 2013 NHL-draftin ykkösvaraus. Silloin hänet itselleen huusi Edmonton Oilers, jossa Jakupov ei koskaan lunastanut odotuksia.