KalPa ja Tappara kohtaavat tänään Kuopiossa Liigan finaalien neljännessä ottelussa.

Muun muassa Iltalehden urheilutoimittaja on kolumnissaan varma, että lauantaina ensimmäisen voiton KalPasta ottanut Tappara vie mestaruuden, vaikka tappioasemassa 1-2 otteluvoitoissa onkin. NHL:ssä ja Liigassa pitkän uran tehnyt Sami Helenius on asiasta eri mieltä.

– Moni on sanonut, että Tapparan kone käynnistyi nyt, mutta minulla on epäilys siitä. KalPa on nuori joukkue, Tappara viime vuoden mestari. Nuoret nälkäiset kuopiolaiset ovat saaneet itseluottamusta omaan tekemiseensä. Pelicans kaatui komeasti ja vahva JYP myös ja KalPa johtaa nyt finaalisarjaa.

– Neljäs peli pelataan Niiralan montussa. Kaikki pelit ovat päättyneet maalin erolla ja tiukkaa tulee olemaan tänäänkin. Uskon, että savolainen hurmos kantaa ja tulee kotivoitto. Kolmas kiinnitys Kanada-maljaan ja ottelupallot kuopiolaisten käsiin, toteaa Helenius peliyhtiö Betsafen sivuilla.

Kiekko isketään jäähän pelin alun merkiksi tänään Kuopiossa klo 18.30.