Toronto Maple Leafsin ja Tampa Bay Lightningin välisessä ottelussa nähtiin ikävä tilanne, kun Leafsin supernuorukaista Auston Matthewsia taklattiin rumasti polvella Lightning-puolustaja Jake Dotchinin toimesta.

Dotchinille ei tuomittu tilanteessa rangaistusta.

Matthews ei loukkaantunut tilanteesta pahasti, mutta valitteli kipeitä paikkojaan seuraavana päivänä.

– Näitä asioita tapahtuu. Olen kunnossa. Tämä ei ole niin iso juttu. Olen hieman ruhjeilla, mutta niin ovat lähes kaikki muutkin tässä vaiheessa kautta, Matthews kommentoi TSN:n toimittaja Mark Mastersin mukaan.

Tilanteesta syntyi kuitenkin paljon keskustelua, miksi kukaan Matthewsin joukkuetoveri ei tullut puolustamaan nuorta tähteä. TVA Sports toimittaja Renaud Lavoie kävi hiilenä Toronton joukkueelle Matthewsin heikosta suojelusta Sportsnetin videolla.

– Yhdestä asiasta en pitänyt eilisessä ottelussa. Kun Matthewsia taklattiin polvella, kuinka moni Maple Leafs -pelaaja reagoi tilanteeseen? Minua ei kiinnosta oletko 160-senttinen vai 210-senttinen. Teidän parasta pelaajaa taklattiin polvella. En pitänyt joukkueen reagoinnista siihen, Lavoie purkaa.

Lavoien mukaan Toronton olisi pitänyt ottaa laki omiin käsiinsä ja antaa nuhtelu sikailun tehneelle Dotchinille.

– Seuraavalla kerralla kuin tälläistä tapahtuu, et voi antaa sen mennä läpi. Jonkun pitää reagoida tilanteeseen. Hän on teidän paras pelaaja. Toivottavasti tämä on viimeinen kerta kun näemme tälläistä. Parasta pelaajaa pitää suojella, eikä siinä edes tarvitse tiputtaa hanskoja ja tapella. Viesti pitää lähettää siitä, että ”me emme hyväksy tätä”, Lavoie sanelee.

– En saarnaa väkivallan puolesta vaan joukkuehengestä. Toivottavasti kentällä olleet pelaajat eivät nähneet tilannetta, koska sitten minua ei haittaa tämä tilanne. Jos pelaajat näkivät parhaan pelaajansa jään pinnalla ja ajattelivat: ”tämä ei ole minun ongelmani”, niin sitten käsillä on erikoinen tilanne.