Kaksi ensimmäistä välieräottelua hävinnyt HIFK on lauantaina tiukassa paikassa. Tampereelta pitäisi puristaa voitto tai kesäloma on pian edessä.

Tapparan ja HIFK:n välinen ottelupari on ratkeamassa erikoistilannepelaamiseen. HIFK ei saa mitään aikaan ylivoimalla, vaikka tilaisuuksia on tarjoutunut. Tappara teki kaksi ylivoimamaalia torstaina Helsingissä. Toinen asia mikä kääntää pelejä Tapparalle, on maalivahtipeli.

– Olen pettynyt, miten HIFK latistui noinkin nopeasti toisessa pelissä. Siihen on kuitenkin selvät syyt. Kai Kantolan 2+2 ratkaisi pelin toisessa erässä. Uskon, että HIFK:n ottaa onkeensa ja tajuaa, että jäähyjä ei voi ottaa. Erikoistilannepelaaminen nousee arvoon arvaamattomaan. Uskon, että nyt HIFK on tehnyt kotiläksynsä ja pysyy poissa jäähyaitiosta ja ottaa Tapparan kaksi kuumaa ketjua erikoisvartiointiin. Yllätyskakkonen lapulle, toteaa entinen NHL-kiekkoilija Sami Helenius Betsafen sivuilla.