Los Angeles Kings on antanut potkun joukkueen GM:lle ja presidentille Dean Lombardille, kuin myös päävalmentaja Darryl Sutterille, Kingsin omistava AEG-yritys tiedottaa joukkueen kotisivuilla.

Lombardi toimi vuodesta 2006 saakka Kingsin GM:nä ja presidenttinä ja Sutter liittyi joukkueen päävalmentajaksi vuonna 2011. Molemmat miehistä olivat mukana voittamassa Kingsin Stanley Cup -mestaruuksia kausilla 2011-12 ja 2013-14.

Seura nimesi uudeksi GM:ksi ja varapresidentiksi Kings-legenda Rob Blaken. Blake toimi ennen uutta pestiään joukkueen apulais-GM:nä vuodesta 2013 saakka.

Kingsin entinen kapteeni ja Hall of Fame -puolustaja Blake pelasi NHL:ssä 20 kautta, joista 14 hän edusti Kingsiä. Blake pelasi urallaan 1270 ottelua ja teki niissä 240 maalia ja 777 tehopistettä.

AEG tiedottaa myös, että seuran bisnespuolen presidentti Luc Robitaille nimettiin joukkueen uudeksi presidentiksi. Robitaille ottaa haltuunsa Kingsin jääkiekko- ja bisnespuolen.

Hall of Fameen valittu Robitaille pelasi 19 kautta NHL:ssä. Hänelle kertyi 1431 NHL-ottelua, joissa hän teki tehopisteet 668+726=1394.

– Tämä oli erittäin vaikea päätös, joka tehtiin suoritustemme perusteella äärimmäisen harkinnan jälkeen. Nykyinen tilanne ja tulevaisuus on organisaatiomme tärkein prioriteetti, Kingsin omistavan AEG:n toimitusjohtaja Dan Beckerman tiedottaa.

– Sanat eivät riitä kuvamaan kiitollisuuttamme, siitä mitä Dean ja Darryl ovat saaneet aikaan Kingsin organisaatiolle. He rakensivat tämän joukkueen ja johtivat meidät kahteen Stanley Cup -mestaruuteen. Heidät muistetaan ikuisesti kaikkien aikojen parhaina Kings-historiassa. Mutta tällä suoritusten tasolla tulee korkeammat odotukset, ja me emme ole täyttäneet niitä viimeiseen kolmeen kauteen. Näillä runkopelaajillamme, meidän pitäisi taistella joka kausi Stanley Cupista. Meidän epäonnistuminen tavoitteissamme johti tähän muutokseen.