Edmonton Oilers yllätti Anaheim Ducksin NHL:n puolivälierien avausottelussa maalein 5-3.

Ducks lähti ennakkosuosikkina torstaina pelattuun puolivälierien ensimmäiseen osaotteluun, sillä se ei ollut kokenut tappiota varsinaisella peliajalla 12 edellisessä ottelussa ja voittoputkella oli mittaa kahdeksan ottelua. Anaheim tulikin vahvasti otteluun ja meni johtoon, mutta kolmannen erän maalintekokilpailussa Oilers oli vahvempi.

– NHL:n pudotuspeleissä on nähty yllätyksiä ja sellaisia tuli myös puolivälierien ensimmäisellä kierroksella. Anaheim ja Edmonton ottavat nyt toista kertaa mittaa toisistaan. On puhuttu paljon hyvää Edmontonin nuoresta ja luisteluvoimaisesta joukkueesta, mutta siellä piilee heikkous, kuten yksi 0-7-tappioon päättynyt peli San Josessa osoitti. Nuorella joukkueella peli saattaa joskus repsahtaa ja ailahdella liikaa.

– Uskon, että tässä toisessa osaottelussa Anaheimin kokemus on valttia. Siellä on Stanley Cup voittajia, jotka tietävät, mitä keväällä vaaditaan, toteaa entinen NHL-ammattilainen Sami Helenius peliyhtiö Betsafen sivuilla.