Tappara tasoitti maanantaina Kuopiossa finaalisarjan 2-2:een. Tiistaina tapellaan Kanada-maljan kiinnityksistä taas Tampereella.

Tappara jatkoi voittojen tiellä kolmannessa finaaliottelussa ja tasasi voitot 2-2:een Kuopiossa. KalPan maalilla koko pudotuspelit varmoin ottein torjuneelle Eero Kilpeläiselle tuli viimein pieni notkahdus ja hänet otettiin vaihtoon Tapparan neljännen maalin jälkeen. Loppulukemat lopulta selvät 5-2 Tapparalle.

Tiistaina finaalisirkus esiintyy Hakametsän hallissa ja jaossa on taas arvokas kiinnitys Kanada-maljaan.

– Finaaleissa kotietu korostuu ja maalivahtipeli. Pienen marginaalin pelit, niin yksikin helppo maali saattaa maksaa kiinnityksen, toteaa entinen NHL-ammattilainen Sami Helenius peliyhtiö Betsafen sivuilla.

– Tasainen peli tulossa. Kutina, että joukkueet eivät saa selvyyttä normipeliajan jälkeen toisistaan ja jatkoajalla Tappara vie kotivoiton. Molemmat joukkueet puolustaa erittäin hyvin, Tappara varsinkin. Maaleja ei tehdä paljoa. Alle viisi, Helenius arvioi.

Kiekko isketään jäähän Hakametsässä klo 18.30.