Ennen lauantaista kolmatta välieräottelua Tapparaa vastaan, oli HIFK:n ylivoimapelaaminen näissä pudotuspeleissä todella heikkoa.

Kahden ensimmäisen pelin perusteella Tapparalla tuntui olevan kaikki eväät edetä helpohkosti jatkoon tästä otteluparista, mutta kolmas ottelu muutti asetelmia. Ylivoimapeli on arvossa arvaamattomassa ja nyt kun HIFK on saanut sen toimimaan, ovat puntit tasoittuneet huomattavasti.

– Erikoistilannepelaaminen on todella tärkeässä roolissa. HIFK:lla on ollut sen kanssa vaikeuksia ennen lauantain ottelua ja se on saatava toimimaan myös maanantaina, toteaa entinen NHL-ammattilainen Sami Helenius peliyhtiö Betsafen sivuilla.

– HIFK:n kulmakiviä maanantaisessa pelissä on ensimmäinen maali. Siellä itsekin pelanneena tiedän, että kotiyleisö hurmioituu, jos HIFK tekee maalin tai kaksi, mutta jos kotijoukkue ei saa peliä kulkemaan, yleisö kääntää nopeastikin takkinsa ja rupeaa buuaamaan, Helenius tietää.