Toronto Maple Leafsin agitaattorihyökkääjä Leo Komarov on ollut suuressa roolissa NHL:n pudotuspelisarjassa Washington Capitalsia vastaan.

Toronton päävalmentaja Mike Babcock on antanut Komarovin hyökkäyskentälle tehtäväksi pelata Capitalsin pelättyä Aleksandr Ovetshkinin johtamaa ykköskenttää vastaan.

Komarovin ketju, jossa pelaa suomalaispelurin lisäksi Nazem Kadri ja Connor Brown, on pitänyt Washingtonin tähdet hyvin aisoissa. Venäläistähti Ovetshkin on tehnyt kolmessa pudotuspeliottelussa vain yhden tehopisteen tasakentällisin pelatessa.

– Mielestäni Leo on todella hyvä pelaaja ja uskon, että hänen tyyppinen kaveri on paljon arvokkaampi hyvälle joukkueelle, kuin huonolle joukkueelle, Leafs-koutsi Babcock kertoo Sportsnetille.

Komarov on erikoistunut pudotuspeleissä erityisesti hänen tavaramerkiksi tulleeseen hämmentämiseen ja vastustajien tähtipelaajien agitoimiseen. Suomalaishyökkääjällä on ollut lukuisia kaksinkamppailuita hyvän ystävänsä Ovetshkinin kanssa.

Leafs-pelaajat pitävät joitain Komarovin kentällä tekemiä juttuja hulvattomina.

– Nauran niin monelle Leon jutulle mitä hän tekee. Hän tietää kenen ihon alle hänen pitää päästä. Hän tekee myös erittäin hyvää työtä siinä, Leafs-hyökkääjä Tyler Bozak avaa.

Vaikka Komarov on päässyt ärsyttämisellään Capitals-pelaajien ihon alle, ei hän ole ottanut kyseenalaisilla tempuillaan vielä yhtään jäähyä, mistä hänen joukkue joutuisi alivoimalle.

– Hän on vain sellainen, jota vastaan on vaikea pelata, ja ehkä haluat antaa hänelle iskun jos toisenkin. Pudotuspelien aikaan, et kuitenkaan halua ottaa jäähyjä, Leafs-puolustaja Matt Hunwick kertoo.

– Hän ehdottomasti ärsyttäisi minua, jos pelaisin häntä vastaan, Komarovin joukkuetoveri Jake Gardiner jatkaa.

Komarov osaa puhua peräti neljää eri kieltä (englantia, suomea, ruotsia ja venäjää) jäällä ja se jos mikä hämmentää vastustajien pelaajia.

– Tiedät, että hän ei aio perääntyä, etkä myöskään koskaan tiedä mitä kieltä hän aloittaa puhumaan sinulle. Se on hämmentävää, Leafs-koutsi Babcock sanailee.

Komarov hauskuutti NHL-toimittajia eilisen kamppailun jälkeen. Voit käydä lukemassa suomalaispelurin kommentit klikkaamalla tästä.