Toronto Maple Leafsin suomalaispeluri Leo Komarov sai viime yönä Washington Capitalsia vastaan pelattuun pudotuspeliotteluun erityistehtävän valmentajaltaan.

Komarovin hyökkäyskentän tehtävänä oli pitää Capitalsin kiven kova Aleksandr Ovetshkinin johtama ykkösketju kurissa.

Tehtävä ei ollut kuitenkaan helppo.

Ovetshkinin hyökkäysketju rankaisi kovalla kädellä Komarovin kenttää ottelun avauserässä, kun ensiksi ruotsalaistähti Nicklas Bäckström teki 1-0-avausmaalin ja sen jälkeen venäläispyssy Ovetshkin tulitti joukkueensa 2-0-johtoon.

Keskinkertaisen avauserän jälkeen Komarovin ketju onnistui kuitenkin pitämään Capitalsin tähdet kurissa ja lopulta Maple Leafs voitti jatkoaikatrillerin lukemin 4-3.

Komarov yritti läpi ottelun päästä entisen KHL-joukkuetoverinsa Ovetshkinin ihon alle.

Suomalaispelurilta kysyttiinkin ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, pitääkö hän ystäväänsä Ovetshkinia vastaan pelaamisesta.

– En todellakaan. En. Se on rankkaa, Komarov kertoo naama peruslukemilla, toimittajien revetessä nauruun, TSN:n toimittaja Mark Mastersin mukaan.

Kovia taklauksia ottelussa pommittaneet Komarov ja hänen ketjutoverinsa Nazem Kadri olivat isossa roolissa Leafsin takaa-ajossa.

– He saivat meidät liikkeelle. Olimme hieman hermostuneita alussa, mutta he saivat meidät mukaan peliin, Bozak kehuu joukkuetovereitaan.

Myös uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin NHL:ssä tehnyt Leafs-tähti Auston Matthews antaa krediittiä Kadrille ja Komaroville.

– He muuttivat tosissaan pelin meille, Matthews kehuu.

Komarov antoi kuitenkin kunnian ketjutoverilleen Kadrille.

– Nazzy antoi ison taklauksen Brooks Orpikiin , ja kun hän alkoi pelaamaan kovaa, kaikki muutkin aloittivat pelaamaan kovaa, Komarov kertoo.