Thehockeywriters -sivusto listasi kuluvan NHL-kauden runkosarjan kolme parasta valmentajaa. Kaikki kolme valmentajaa tulevat itäisestä konferenssista.

Listalle mahtuvat Toronto Maple Leafsin jo toisella kaudellaan pudotuspelitaisteluun mukaan nostanut valmentaja Mike Babcock, Ottawa Senatorsin uuteen lentoon saanut Guy Boucher sekä Columbus Blue Jacketsin käsittämättömään lentoon valmentanut tulisieluinen John Tortorella.

Tortorellan ura on noussut aivan uuteen lentoon tällä kaudella. Lähes 30 vuotta kestäneellä ammattivalmentajan urallaan lähes kaiken nähnyt suorasanainen valmentaja oli monen mielestä jo parhaat vuotensa nähnyt.

58-vuotias valmentaja otti pestin Columbuksessa vastaan sen jälkeen viime kaudella, kun Blue Jackets aloitti kautensa Todd Richardsin alaisuudessa seitsemällä suoralla tappiolla, ja seurajohto päätti vaihtaa valmentajaa kesken runkosarjan.

Reilussa vuodessa Tortorella teki itäisen konferenssin heittopussista Columbuksesta yhden kärkijoukkueista, joka on lähdössä tuleviin pudotuspeleihin kotiedulla.

Ottawa Senatorsin Guy Boucher puolestaan on kokenut urallaan ylä- ja alamäet. Hän valmensi Tampa Bay Lightningin konferenssifinaaleihin keväällä 2011 ensimmäisellä kaudellaan päävalmentajana NHL:ssä, minkä jälkeen joukkue ei yltänyt edes pudotuspeleihin seuraavana vuonna.

Yllätyssiirto nähtiin, kun sarjaan lupaavimpiin valmentajiin kuulunut Boucher lähti potkujen jälkeen valmentamaan Sveitsin pääsarjaan Bernin joukkuetta kesken kauden 2013-14. Keväällä 2015 Bern juhli Sveitsin mestaruutta kanadalaisvalmentajan alaisuudessa.

Seuraavalla kaudella oli jälleen luvassa yllätys, kun Boucher sai potkut marraskuussa 2015. Toukokuussa 2016 Ottawa Senators tarjosi 45-vuotiaalle valmentajalle sopimusta, mikä näyttäisi olleen täysin oikea siirto.

Senators taistelee Montreal Canadiensin kanssa divisioonansa voitosta ja on menossa heittämällä pudotuspeleihin. Joukkueen ruotsalaiskapteeni Erik Karlsson on muun muassa sanonut pelaamisesta Boucherin alaisuudessa, että tämä on paras kausi, minkä hän on itse pelannut Ottawassa tähän asti.

Kolmas ehdokas on Toronto Maple Leafsin nuoren joukkueen lentoon saanut Mike Babcock, joka teki kaksi vuotta sitten peräti kahdeksan vuoden sopimuksen Torontoon, mutta tulokset ovat alkaneet näkymään nopeammin kuin moni osasi odottaa.

Harva olisi nimittäin uskonut, että nuori ja kokematon joukkue taistelisi pudotuspelipaikasta, mutta nyt joukkue on kiinni itäisen konferenssin seitsemännellä sijalla, kun seitsemän ottelua on runkosarjaa jäljellä.

Kolmesta huippuvalmentajasta on vaikea valita yhtä ylitse muiden, mutta yksi asia on varmaa: nämä kolme valmentajaa ovat tehneet kiekkofanien iloksi omista seuroistaan kolme mahdollista mustaa hevosta kevään pudotuspeleihin.