© Kuva: Getty Images

Rajua kritiikkiä saanut superlupaus hiljensi epäilijät – ”Ihan kuin hän olisi ollut NHL:ssä jo pitkään”

New York Islandersin superlupaus Josh Ho-Sang on tehnyt näyttävän sisääntulon tulokaskaudellaan NHL:ään.

Yksi adjektiivi mikä kuvaa parhaiten 21-vuotiasta Ho-Sangia on: viihdyttävä. Kahdeksan NHL-ottelua pelannut Ho-Sang pääsi heti Islanders-fanien sydämiin taituruudellaan ja intohimoisella pelaamisellaan.

Tehopisteitä nuorelle miehelle on kertynyt 3+3=6, eikä pisteiden saaminen tule varmasti hyytymään, niin pitkään kun pääsee pelaamaan Islandersin supertähden John Tavaresin vierellä.

Islandersin päävalmentaja Doug Weight on ollut äärimmäisen tyytyväinen nuoreen lupaukseensa.

– Usein näet näiden kavereiden tulevan NHL:ään hieman erilaisilla taitotasoilla. Näet kuitenkin aina jokaisessa tulokaspelaajassa pienen: ”peura ajovaloissa” -ilmiön, kertoo Weight NHL.comin haastattelussa.

– Ho-Sangin kohdalla en ole kuitenkaan nähnyt sitä ilmiötä. Hän sopii tänne fyysisesti, sekä hänen luistelunsa ja taitonsa näyttävät ihan siltä kuin hän olisi ollut NHL:ssä jo pitkään, ylistää Weight.

Ho-Sangin ura on vasta aluillaan, mutta kohuilta hän ei ole välttynyt. Hänen pelinumeronsa 66 on aiheuttanut närää joissain piireissä. (Voit lukea siitä lisää tästä)

183-senttistä ja äärimmäisen taitavaa Ho-Sangia on kritisoitu itsekkyydestä ja siitä, että hänen pelinsä ei sopeudu NHL-tyyliin. Nuorukainen on kuitenkin osoittanut kaikki arvelut vääräksi.

– Mikä hänen pelistään erottuu ilmiselvästi on hänen kykynsä käsitellä kiekko nopeassa luistelussa. Siihen lisäät vielä hänen sitkeyden, kertoo Islander-kapteeni Tavares.

Ho-Sang elää omien sanojensa mukaan unelmaansa tällä hetkellä. Eikä se ole ihme, onhan hänestä tullut New Yorkin oma suosikkipoika.

– Tämä on ollut hauskinta aikaa mitä minulla on koskaan ollut. Kun saat kiekon vapaassa paikassa ja luistelet jäätä pitkin. Se on hullua. Se saa minut sekaisin. Olen unelmoinut siitä jo pienestä pitäen. Niin kauan, kun tuon taisteluntahtoa ja ”Dougie” on tyytyväinen, silloin olen maailman iloisin ihminen, hykertelee Ho-Sang.

Vaikka Ho-Sang on esiintynyt mairittelevasti tehojen puolesta, on hän silti vielä nuori ja lupaava projekti jolla on paljon kehitettävää.

– Katsoimme viime pelin yhdessä uudelleen ja hän halusi auttaa meitä. Hän haluaa olla loistava pelaaja ja oppia lisää. Hän on tehnyt jotain asioita menneisyydessä, mistä ihmiset ovat saaneet stigmaa häntä kohtaan, kertoo Islanders-luotsi Weight.

– Joshin pitää vain kasvaa hieman joillain osa-alueilla. Hänellä on intoa peliin. Hän on loistava ja järkevä poika. Haluan saada vielä lisää häneltä. Mielestä hänellä on ”se”, päättää Weight.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!