Liigan pudotuspelit alkavat tänään. Kärppien ja HIFK:n kohtaamisessa toinen tulee pettymään pahasti ja poistumaan lomille pelaajabudjetti huomioiden epäonnistumisen leima otsassa.

Pudotuspeleissä pelin henki muuttuu.

– Nyt pelataan toista vastaan ja opit tuntemaan vastustajan heikkoudet ja vahvuudet. Puolustuspelaaminen tiivistyy playoffeissa. Ei tule Hawajikiekkoa ja monet ottelut on vähämaalisia. Aggressiivisuus nousee ja tulee torikokouksia maalien edessä. Playoffkiekkoa parhaimmillaan, toteaa entinen NHL- ja Liigakiekkoilija Sami Helenius peliyhtiö Betsafen verkkosivuilla.

Kärpät kohtaa HIFK:n ja nauttii kotiedusta. Pelit alkavat Oulussa.

– Kärppien ja HIFK:n kohdatessa on kahden alisuorittaneen kamppailu. Toisella joukkueella alkaa kesälomat, mikä on ison budjetin joukkueelle iso tappio.

– Keskiviikkona Oulussa Kärpät on kovempi. Hyvässä liekissä. Maalivahtipeli on hyvällä tasolla ja onnistumisia on tullut hyökkäyspelissä. Torstaina Nordiksella taas hieman pelijuonesta kiinni saanut HIFK tulee olemaan vahvempi, Helenius arvioi.

Toisessa pudotuspeliparissa kohtaavat Ilves ja Ässät. Pelit alkavat siinä parissa Porissa.