OULU. Kärppien ja HIFK:n välinen 1. pudotuspelikierroksen avausottelu oli värikäs.

Vastaiskuja, hallintajaksoja, taklauksia ja draamaa.

Varsinaisen peliajan jälkeen kamppailu oli tilanteessa 3-3.

Jatkoerässä ratkaisua ei kauaa odoteltu, vaan ajassa 63:49 Teemu Eronen toi iloa vierailijoille.

Osuma näytti ensin uppoavan varsin helposti Kärppä-vahdille Jussi Rynnäkselle, mutta hämäsikö ensivaikutelma?

– Näin, että kiekko osui (Jani) Hakanpään mailaan tai käteen. Siitä vaihtoi suuntaa. Sitten se muuttui pahaksi, Rynnäs taustoitti ratkaisua SuomiKiekko-sivustolle.

– Muuten kiekko olisi tullut varmaan syliin. Tällä kertaa näin, Rynnäs mietti.

Kärpät oli hukannut johtoasemassa lukuisia hyviä paikkoja, joissa se olisi voinut pistää ottelun pakettiin. Lopulta ote alkoi kääntyä IFK:lle.

– V:llä alkavalla sanalla tuntemuksia voi kuvailla. Kaksi ensimmäistä erää olivat meiltä todella hyvää pelaamista. Loppu ei ollut ja ei varmaan sitten ansaittu voittoa, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen summasi iltaa.

Kärppien tolppien välissä Rynnäkselle ottelu oli vaikea. Varsinkin parin ensimmäisen erän aikana IFK pyöri enemmän omissa, mutta käytännössä jokaisesta vastahyökkäyksestään se loi vaarallisen paikan Kärppien päätyyn.

– Semmoinen IFK on. Se on joka kerta sama homma. Pitää vain olla hereillä ja olla valmiina ottamaan ne kiekot kiinni. Ihan sama tuleeko niitä paikkoja harvakseltaan vai millä tavalla ne tulevat, aina pitää antaa sauma voittaa, Rynnäs mietti.

Kauaa Rynnäs tai Kärpät eivät voi tappiota murehtia. Seuraava taisto on edessä jo torstaina Helsingissä.

Siinä panokset ovat selvät: Kärppien on otettava voitto, mikäli se haluaa jatkaa kauttaan. Mikäli IFK on jälleen parempi, ovat oululaiset kesälomilla.

– Eihän tämä ajattelemalla parane. Kaikki mitä saatana löytyy, lyödään likoon. Se joko riittää tai ei riitä. Kaikkemme teemme, Suikkanen vannoi.