© Kuva: Getty Images

Alkukauden floppivahdille jo toinen peräkkäinen nollapeli – johdattanut NHL-joukkueensa hurjaan voittoputkeen

Brian Elliott siirtyi suurin odotuksin St. Louis Bluesista Calgary Flamesiin kesällä, mutta syyskausi ei sujunut kokeneelta vahdilta odotusten mukaisesti.

Marraskuun loppuun mennessä Elliott oli torjunut vain 13 ottelussa, kun Chad Johnson oli ollut paljon kokeneempaa kollegaansa vakuuttavampi. Elliottin torjuntaprosentti oli siinä vaiheessa kautta masentava 88,5.

Nyt vire on kuitenkin löytynyt ja Elliottin tilastot ovat parantuneet kohisten. Sunnuntain vastaisena yönä Elliott torjui 31 kertaa ja johti Calgaryn 3-0-voittoon Winnipeg Jetsistä.

Nollapeli oli jo toinen peräkkäinen, sillä aiemmin tällä viikolla kanadalainen torjui kaikki 24 Montreal Canadiensin laukausta Calgaryn 5-0-voitossa.

Calgary on voittanut nyt jo huimat yhdeksän ottelua peräkkäin ja on noussut jo divisioonansa kakkossijalle San Jose Sharksin jälkeen.

Kahdeksassa voittoputken ottelussa Calgaryn maalilla on torjunut Elliott. Ja hyvin on torjunutkin. Miehen torjutaprosentti näissä otteluissa on nimittäin loistava 94,7. Taakse on päässyt keskimäärin 1,61 osumaa per ottelu.

Koko kauden torjuntaprosentti on jo kohtuullinen 91,0.

– Luulen, että kaikki etenevät ottelu kerrallaan ja nappaavat aina kaksi pistettä kerrallaan, Elliott selitti NHL.comissa joukkueensa voittoputkea.

– Meidän täytyy jatkaa samojen asioiden tekemistä. Ei voi rentoutua ja katsoa taakse päin tätä lyhyttä putkeamme. Pitää katsoa eteenpäin seuraavaa ottelua.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!