Detroit Red Wingsin menehtynyt omistaja Mike Ilitch oli hyvin pidetty ja arvostettu NHL-piireissä.

Ilitch osti vuonna 1982 Red Wingsin, joka ei ollut niittänyt menestystä NHL:ssä vuosiin. Ilitchin aikana joukkue voitti Stanley Cupin vuosina 1997, 1998, 2002 ja 2008.

Kolmen ensimmäisen kerran aikana joukkuetta kipparoi Detroit-legenda Steve Yzerman, joka oli ”äärimmäisen surullinen” kuultuaan entisen pomonsa menehtymisestä.

– Sekä herra että rouva Ilitchillä, kuten heidän koko perheellään, on ollut mittaamattoman suuri vaikutus ei vain uraani, mutta elämääni, nykyisin Tampa Bay Lightningin managerina työskentelevä Yzerman sanoi The Tampa Bay Timesille.

– Jo siitä asti, kun 18-vuotiaana tulin Detroitiin, se neuvominen, anteliaisuus, välittäminen ja rakkaus, joita herra Ilitch on minulle ja perhelleni antanut, ovat asioita, joita en koskaan unohda, Yzerman sanoi.

Yzerman pelasi koko uransa Detroitissa Ilitchin alaisuudessa.

– Herra Ilitch jätti taakseen uskomattoman perinnön baseballissa, jääkiekossa ja Detroitin metropolialueella. Häntä tullaan aina muistamaan kaikista hänen tavoistaan rikastuttaa elämiämme. Mike Ilitch tulee aina elämään vahvasti mielessäni ja sydämessäni.