New Jersey Devils -legenda Patrik Elias harkitsee tosissaan uransa jatkoa. Lukuisista loukkaantumisista urallaan kärsinyt Elias on ollut sivussa viime kauden alusta saakka polvivamman takia.

40-vuotias tsekkiveteraani on pelannut urallaan 1240 ottelua, ja kaikki New Jersey Devilsin riveissä. Hän on Devilsin historian paras maalintekijä (408), syöttelijä (617) ja pistemies (1025).

Eliaksen mielestä päätös uran jatkamisesta pitää tehdä nopeasti, koska aikaraja sopimuksen tekemiseen on maaliskuun 1. päivä.

– Aika on nyt. Puhuin Devilsin GM Ray Sherolle ennen joulua ja kerroin hänelle miltä minusta tuntuu fyysisesti. Rehellisesti sanoen, fyysisesti olisin valmis jatkamaan, mutta se on enemmän kiinni mentaalipuolen asioista. Sitä on vaikea selittää, kertoo Elias NHL.comille.

– Kun käyt läpi paljon loukkaantumisisa, se jättää sinut epäilemään, mutta samaan aikaan tajuamaan ”ehkä minulle on jotain muutakin kuin jääkiekko.” Tietenkin perheesta nauttiminen ja asioiden tekeminen mitä en ole voinut tehdä 25-30 vuoteen. Henkisesti olen lähempänä haluamassa niitä asioita.

New Jersey vaihtoi hyökkääjä Vernon Fiddlerin launtaina Nashville Predatorsiin, joten Devilsin joukkueessa olisi Eliakselle tilaan. Nyt päätös on vain hänen käsissään.

– Minun pitää tehdä päätös pian, eikä vain olla rehellinen itselleni, vaan samaan aikaan kunnioittaa myös muita joukkueen pelaajia.