Florida Panthersin päävalmentajan paikalta aiemmin tällä kaudella potkut saanut Gerard Gallant on valottanut potkujensa taustoja ESPN:n haastattelussa.

Huhujen mukaan suuri syy kiekkokansan yllättäneelle valmentajavaihdokselle oli se, että Gallant ei olisi kovin innostunut analytiikasta ja edistyneistä tilastoista, joiden perään Panthersin omistajaporras peräänkuuluttaa.

– Minua ei potkittu sen takia, Gallant sanoi kuitenkin.

– Minulle analytiikka on todellakin osa valmennusta, mutta se ei merkitse kaikkea. Jos saan työpaikan, mielestäni analytiikka on osa sitä. Ehkä 25-30 prosenttia, minkä prosentin nyt haluaakaan sanoa. Se on tietysti työkalu. Jos saa oikeaa tietoa, onhan siitä iloinen, Gallant jatkoi.

– Se ei ollut suuri syy.

Omistaja Vinnie Viola ja manageri Tom Rowe tekivät Gallantista työttömän marraskuun lopulla. Vielä viime kaudella Gallant johdatti Panthersin konferenssivoittoon ja tuli toiseksi parhaan valmentajan palkinnon äänestyksessä.

Rowe kertoi aiemmin potkujen syynä olleen ”näkemyserot” (lue juttu aiheesta).

– Rakastin Florida Panthersissa valmentamista ja olen välillä itsepäinen kaveri, mutta ehkä sanoin joskus vähän liikaa, ehkä kerroin mielipiteitäni vähän liikaa, Gallant pyöritteli.

– Ehkä kun he kysyivät mielipidettäni asioihin, sanoin mielipiteeni liian suoraan. Ehkä se ei aina ollut jotain, mitä he halusivat kuulla.