© Kuva: Getty Images

NHL-luotsi menetti paikkansa näkemyserojen takia – potkut olivat vain ajan kysymys?

NHL-seura Florida Panthers päätti tehdä ison, kohun aiheuttaneen liikkeen, kun se antoi kenkää päävalmentajana toimineelle Gerard Gallantille.

Tapaus tuli isona yllätyksenä, sillä Panthersin alkukausi ei ole ollut aivan sysimusta. Gallant oli ollut nostamassa Panthersia viime vuosien aikana aivan itäisen konferenssin kärkijoukkueiden kastiin.

Mutta taustalla oli isoja näkemyseroja.

– Tämä joukkue on rakennettu nopeaksi ja taitavaksi. Se on se suunta, mihin NHL on menossa. Ei tarvitse kuin katsoa sitä, mitä Pittsburgh teki viime vuonna; miten he pelasivat, miten he hyökkäsivät kiekon kanssa, miten he tekivät kaiken vastustajalle vaikeaksi paineistuksella. Se on se tapa, miten me haluamme pelata, Gallantin tilalle päävalmentajaksi siirtynyt Tom Rowe sanoi NBC Sportsin mukaan.

Jo kesken viime kauden Panthers teki muutoksia johtoryhmässä, kun muun muassa Rowe nimitettiin uudeksi GM:ksi.

Kesällä seurassa ravisteltiin varsinkin puolustusta, minne Panthers hankki kiekollista osaamista Keith Yandlen ja Jason Demersin muodossa.

Tämä ei täysin ollut sitä, mitä Gallant puolestaan halusi. Kaiken päälle Panthers luopui vielä muun muassa Erik Gudbransonista, joka edusti kovuutta joukkueen takalinjoilla.

Strategia muuttui selvästi ja tämä oli isona taustasyynä sille, miksi seurassa päädyttiin kovaan päätökseen.

– Siellä (taustalla) oli selkeästi filosofinen näkemysero, Rowe myönsi.

– Halusimme kehittää joukkuetta nopeammaksi kiekonliikuttamisen osalta ja että antaisimme kiekollista painetta kaikilla kolmella eri alueella. Gerard ja minä juttelimme asiasta ja hän sanoi, että hän haluaisi saada hieman lisää kokoa rosteriin. Päätimme lähteä eri teille, Rowe taustoitti.

Isojen näkemyserojen takia potkut olivat lähinnä siis ajan kysymys, sillä seura halusi jotain aivan muuta kuin mitä Gallant taas itse halusi.

Rowen alaisuudessa Panthers pelaa ensimmäisen ottelunsa Suomen aikaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, kun vierasottelussa sillä on vastassa Chicago Blackhawks. Muutoksia on Rowen mukaan tulossa.

– Puolustuspeli on se, minkä haluamme ensin korjata.

– Mutta haluamme olla nopea joukkue. Ja kun sanon, että nopea, niin se ei meinaa pelkästään luistelemista. Haluamme liikuttaa kiekkoa nopeammin ja haluamme puolustaa nopeammin. Meidän pitää saada parempi tempo harjoituksiin ja meidän pitää harjoitella kovempaa, mikä sitten kantaa pelien puolelle.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!