Florida Panthersin viime vuoden ykköskierroksen 23:s varaus Henrik Borgström pelaa upeaa kautta Yhdysvaltojen yliopistosarjassa.

University Of Denverin suomalaishyökkääjä on tehnyt 22 otteluun tehopisteet 14+11. Hän johtaa joukkueensa sisäistä maali -ja pistepörssiä.

Borgström teki joukkueen edellisessä ottelussa maalin ja syöttöpisteen. Helsingin IFK:n kasvatin peliä kehuttiin loistavaksi. Mies oli itsekkin tyytyväinen omiin esityksiinsä.

– Haluan tehdä maaleja. Haluan auttaa joukkuettani voittamaan ja tällä hetkellä tuntuu hyvältä, kommentoi Borgström Denver Postille 5-3-voiton jälkeen.

Borgströmin tavoitteena on pelata vähintään kaksi vuotta Denverin yliopistossa ja sen jälkeen lähteä ammattilaiseksi. Näillä peliesityksillä suunnitelmat saattavat kuitenkin muuttua jo tämän kauden jälkeen.

Denverin päävalmentaja Jim Montgomery pitää nuorta suomalaista kovassa arvossa.

– Hän on pitkä, nopea ja niin voimakas kun hän yrittää riistää kiekkoja. Hän on pysäyttämätön, kehuu Montgomery

Montgomery haluaa pitää Borgströmin vielä ensi vuonna joukkueen mukana, ja miksi ei haluaisi, onhan hän joukkueen paras pelaaja.

– Hän rakastaa Denveriä. Hänellä on NHL-talenttia, mutta hän ei ole ammattilainen vielä. Hän tietää itsekkin sen, Montgomery kertoo.

– Hän tuli tänne ja jätti väliin mahdollisuuden isoihin rahoihin Suomessa. Hänelle merkkaa vain oikeaan aikaan NHL:ään lähteminen.

Borgström esitti hyvin keskinkertaisia otteita nuorten MM-kisoissa. Nyt nuoren miehen kelkka on kuitenkin kääntynyt ja pisteitä on tullut kovempaan tahtiin kuin ennen kisoja. Borgström pelaa uransa parasta jääkiekkoa.