Ennen helmikuun ja maaliskuun vaihdetta NHL:ssä tullaan näkemään hyvin todennäköisesti varsinkin parista osoitteesta useampia vaihtokauppoja.

NHL:n pohjamudissa rämpivät Arizona Coyotes ja Colorado Avalanche ovat ilmoittautuneet myyjän asemaan rajan yhteydessä.

TSN:n toimittaja Bob McKenzie kävi läpi kyseisistä kahdesta joukkueesta Coyotesin tilannetta.

– He aikovat luopua pelaajista, joilla on sopimus päättymässä. Siellä on pelaajia, jotka ovat olleet ihan merkittävässä asemassa Coyotesissa vuosien aikana, esimerkiksi Martin Hanzal ja Michael Stone. Heidät molemmat tullaan treidaamaan siirtorajalla. Ei ole kyse siitä, että treidataanko, vaan että milloin heidät treidataan, McKenzie sanoi NBC Sportsin lähetyksessä.

Vielä liikkeitä ei ole kuitenkaan tapahtunut ja Coyotesin kohdalla on huhuiltu sitä, että se pitää pelaajiensa osalta hintoja liian korkealla.

– Toisaalta he voivat saada kovemman hinnan aivan siirtorajan yhteydessä kuin vaihtoehdossa, missä he myisivät nyt halvemmalla, McKenzie perusteli.

Varsinkin tshekkisentteri Hanzal on McKenzien mukaan houkutteleva kohde lukuisille seuroille.

– Stonella taas on ollut alla polvileikkaus, mutta hänenkaltaisia puolustajia ei ole helppo saada tuosta noin vain. Hänelle on varmasti olemassa myös markkina-arvoa.

Näiden kahden nimen lisäksi McKenzie nosti esille myös Radim Vrbatan. Tshekkilaituri teki kesällä vuoden mittaisen sopimuksen seuran kanssa ja hän on päässyt jälleen hyvään tahtiin.

Joka tapauksessa McKenzie antoi Coyotesin tämän hetkisestä tilanteesta tiivistyksen.

– Aika synkkää.

Nyt Coyotes yrittää saada mahdollisimman paljon tulevaisuuden palasia irti siirtorajalla.

– Heillä on kuitenkin tulossa Dylan Stromea, Clayton Kelleriä ja esimerkiksi Max Domi on edelleen nuori. Sitten siellä on Anthony Duclairia, jolla on menossa karmea kausi, McKenzie listaa.

– Mutta jännä nähdä, miten tuossa käy.