Jokerit pelaa vuoden ensimmäisen ottelunsa, vastassa KHL:n huippuryhmä – katso ketjut

© Kuva: www.hcsalavat.ru

Jokerit pelaa tänään torstaina vuoden 2017 ensimmäisen ottelunsa. Vastaan Helsingin Hartwall-areenalla asettuu Pietarin SKA.

Jokerit lähti viettämään vuodenvaihdetta kahden Dinamo Riika -pelin jälkeen. Näistä otteluista tuloksena oli neljä pistettä, kun ensimmäisestä kamppailusta tuli voitto, toisessa häviö jatkoajalla. Jokerit on läntisessä konferenssissa seitsemäntenä pisteen edellä Vitjazia ja neljä pistettä Dynamo Moskovaa perässä.

Helsinkiläisten kokoonpanoon tulee vain pieniä muutoksia sitten viime viikon. Antti Pihlström ja Joey Hishon vaihtavat paikkaa kakkos- ja nelosketjun senttereinä, ja Chay Genoway palaa kokoonpanoon Spengler Cupin jälkeen. Maalilla jatkaa Ryan Zapolski.

Loukkaantuneina sivussa ovat Arturs Kulda ja Petteri Wirtanen. Kuldan tilaa seurataan päivä kerrallaan. Wirtanen ei pelaa ainakaan vielä tulevien kolmen kotiottelun aikana. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat Roope Talaja sekä Kiekko-Vantaan riveissä olevat Jani Kautto, Frank Gymer ja Miro Mäkinen. Puolustaja Juho Rautanen on palaamassa Suomeen alle 20-vuotiaiden MM-kisoista.

Jokerit ja SKA ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Syyskuussa pietarilaiset olivat kotonaan selvästi parempia, mutta marraskuun lopussa Hartwall Arenassa nähtiin huikea taistelu pisteistä. SKA oli lopulta parempi rankkareissa lukemin 3-2.

Pietarilaisten tähtikatras on sarjan piikkipaikalla, mutta viime aikojen otteet ovat jättäneet toivomisen varaa. Alla on kolme peräkkäistä tappiota, ja viimeksi tiistaina Minskissä SKA taipui Dinamolle luvuin 4-5. Ennen meneillään olevaa tappioputkea SKA ei ollut hävinnyt peräkkäisiä otteluita kuluvan kauden aikana.

SKA saapui Helsinkiin täydellä miehistöllään, jossa ei ole loukkaantuneita pelaajia. Venäjän maajoukkuettakin valmentava Oleg Znarok saa näin heittää jäälle parhaan miehistönsä, joten Jokereilla on edessä kovin mahdollinen testi heti vuoden ensimmäiseen otteluun.

Jokerien kokoonpano SKA-otteluun:

61 Tommi Huhtala – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill
18 Jesse Joensuu – 96 Joey Hishon – 29 Sakari Salminen
14 Tomi Mäki – 22 Mika Niemi – 25 Pekka Jormakka
16 Masi Marjamäki – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila
54 Atte Mäkinen

2 Rasmus Rissanen – 55 Chay Genoway
6 Topi Jaakola – 47 Ville Lajunen
9 Joonas Jalvanti – 7 Oliver Lauridsen
44 Jesper B. Jensen

30 Ryan Zapolski (31 Riku Helenius)

Jokerit-SKA -ottelua voi seurata suorana lähetyksenä torstaina 5.1. Viasat Jääkiekko -kanavalla ja verkkopalvelu Viaplayssa kello 18 alkaen Iiro Harjulan isännöimäna. Antti Mäkisen selostama kamppailu alkaa kello 18.30. Viasatin ohjelmatiedot tulevista jääkiekko-otteluista löydät täältä.

Lähde: Jokerien verkkosivut.