Viime yön NHL-kierroksella Dallas Starsin ja New York Rangersin välisessä kohtaamisessa erityisesti yksi tilanne nousi kovaksi puheenaiheeksi.

Rangersin maalille useamman ottelun tauon jälkeen palannut tähtivahti Henrik Lundqvist lensi rajunnäköisessä tilanteessa jäähän, kun Starsin hyökkääjä Cody Eakin oli osunut häneen.

Lundqvistilla oli Rangersin maalin takana kiekko hallussaan ja hän oli siirtämässä sitä eteenpäin, kun Eakin tuli ja jyräsi Lundqvistin yli rajun taklauksen myötä.

Ruotsalaisveskari sai osumaa päähänsä ja hänen maskinsa lensi kovalla vauhdilla päästä törmäyksen myötä.

kyseistä tilannetta Rangersin päävalmentaja Alain Vigneault ei katsonut hyvällä.

– Ensinnäkin: liigan on tehtävä jotain tuon taklauksen kanssa. Se osui suoraan päähän ja siinä kohteena oli vieläpä maalivahti, Vigneault sanoi MSG:n haastattelussa.

Vigneaultin viesti oli toistuva ja siinä kohteena oli NHL.

– Heidän on tehtävä jotain. Heidän on huolehdittava asioista.

Taklaus oli Starsin päävalmentajalle Lindy Ruffille paha paikka. Hän yritti puolustaa Eakinia, mikä oli kuitenkin vaikea tehtävä.

– Alivoimapelaajana hän yritti kerätä maalin takaa vauhtia, että hän pääsisi takaisin puolustusasemiin. Mielestäni Lundqvist hieman sähelsi kiekon kanssa ja hän oli laidassa kiinni. Cody sanoi, että hän yritti ohittaa hänet, vaikka noh, se ei täysin siltä näytäkään.

– Ei hänen kohdallaan siinä ollut mitään tarkoituksellista, Ruff puolusteli Eakinia.

Lundqvist poistui hetkeksi pukukoppiin, mutta palasi takaisin peliin. Lopulta hän ja häntä tuurannut Antti Raanta torjuivat yhdessä nollapelin.

– Miten Henrik pelasi? Erittäin, erittäin, erittäin hyvin, Vigneault kiitteli.

Video tilanteesta näkyy ylhäältä galleria-kohdasta sekä täältä.

Rangers vei kamppailun nimiinsä lukemin 2-0 ja täten se jatkoi erittäin vahvaa alkukauttaan. 32 ottelusta se on kerännyt kasaan peräti 43 pistettä.