Toronto Maple Leafsin alkukausi muistetaan ennen kaikkea nuorten lupausten, kuten Auston Matthewsin, Mitch Marnerin ja William Nylanderin esiinmarssina.

Veteraaniosastolla onkin ollut vaikeampaa.

Kokenut laituri Joffrey Lupul on ollut peräti helmikuusta asti sivusta tyrän vuoksi. Yli viisi miljoonaa dollaria kaudessa tienaava Lupul on pitkäaikaisloukkaantuneiden listalla, eikä paluusta ole tietoa.

Viime kaudella Washington Capitalsista Torontoon saapunut Brooks Laich taas on koko kauden veivaillut AHL-seura Marliesissa, eikä kutsua ylös ole kuulunut.

Saman kohtalon koki viiden NHL-ottelun jälkeen tshekkitaituri Milan Michalek, joka jo ehti katua suostumustaan tulla Torontoon.

Laichin sopimuksessa seisoo palkkana 4,5 miljoonaa dollaria kaudelta, Michalekilla taas 4 miljoonaa, joten halpoja farmipelaajia kaksikko ei ole.

Viimeisimpinä lisäyksinä Maple Leafsin huonoon veteraanien kohteluun ovat olleet Peter Holland ja Jhonas Enroth.

Sentteri Holland päätettiin jättää viime viikolla Torontoon, kun muu joukkue lähti vieraskiertueelle. Hän ei ole enää Maple Leafsin palattua kotiin edes harjoitellut joukkueen kanssa, vaan odottaa nyt kauppaamista.

Maalivahti Enroth taas laitettiin maanantaina siirtolistalle, jolta mikä tahansa seura voi sen poimia. Ruotsalaisen kohtalo ei ole vielä tiedossa.