NHL-seuran Florida Panthersin ympärille on kasaantunut jo varsinkin erikoiseksi muovautunut tapaus.

TSN:n toimittaja Darren Dreger kertoi NBC Sportsin lähetyksessä Dale Tallonin käytännössä palanneen Panthersin GM:n pestiin.

Tallon toimi vielä viime kaudella Panthersin GM:nä, mutta hänet siirrettiin seuran presidentin paikalle, kun Tom Rowesta tehtiin uusi GM. Rowe kuitenkin hyppäsi Panthersin päävalmentajaksi aiemmin syksyllä yllättävien valmentajapotkujen jälkeen, missä tehtävää hoitanut Gerard Gallant sai kenkää.

Dregerin mukaan Tallonille on tuoreeltaan lisätty vastuuta ja hänen tehtäväkuva alkaa olla taas sitä samaa, mitä yleisesti GM:llä on missä tahansa NHL-seurassa.

Tapaukseen tuli kuitenkin varsin kovia sanankäänteitä. Panthersia tarkkaan seuraava Sun-Sentinelin toimittaja Harvey Fialkov kirjoitti Twitteriin:

– Panthers-lähde sanoo, että liikkeellä on paljon ”klikkihakuisia keksittyjä tarinoita” seuraan liittyen, Fialkov heitti.

Tähän Dregerin kanssa TSN:llä työskentelevä, yksi kiekkomaailman arvostetuin toimittaja Bob McKenzie otti kantaa varsin kovin sanoin.

– Kaikella kunnioituksella Harveytä kohtaan tai ei, hän on täyttä paskaa. Lähdetään siitä, McKenzie latasi TSN:n 1050 radio-ohjelmassa.

– Se mitä Panthersissa on tapahtunut, on se, että yhden pahan tappion jälkeen (Minnesota Wildille kärsitty 1-5-selkäsauna) Panthersin omistaja Vincent Viola soitti Tallonille ja käytännössä siinä samassa Tallonille määriteltiin taas lisää vastuuta, McKenzie jatkoi.

Purkautumisen yhteydessä McKenzie myös vetosi itse väitteen paikkansapitävyyteen.

– Darren ei keksi juttuja, Pierre LeBrun ei keksi juttuja, minä en keksi juttuja, Sportsnetsin Elliotte Friedman ei keksi juttuja, McKenzie luetteli.

Panthers on ollut monesta syystä tapetilla viime aikoina. Sen tekemä valmentajamuutos ei ole muuttanut kurssia yhtään paremmaksi, vaan Panthersin pistekeskiarvo on mennyt entistä huonommaksi.