Pieni koko ei Edmonton Oilersin puolustajaa Kris Russellia haittaa, sillä laukausten eteen hyppimisestä tunnettu Russell teki kaudella 2014-15 NHL:n ennätyksen blokattuaan 283 laukausta Calgary Flamesin paidassa.

Russellin omien sanojen mukaan laukojan pitää luulla, että hänellä on vapaa laukaisulinja edessään.

– Sitten aivan viime sekunnilla, otat linjan pois häneltä. Yrität saada laukojan tekemään ensimmäisen liikkeen. NHL:ssä on paljon hyviä pelaajia ja paljon valelaukauksia menee läpi. Jos menet jäihin liian aikaisin, he luistelevat ympäri tai laukovat lävitsesi, Russell kertoo NHL-toimittaja Jouni Niemiselle.

Taitava 29-vuotias puolustaja kertoo, että laukausta blokatessa on otettava monta asiaa huomioon.

– On tärkeää pitää mailaa oikeassa asennossa. Sillä voi blokata paljon laukauksia ja ottaa laukaisulinjoja pois. On aina oltava vastustajan ja oman maalin välissä, ja on pystyttävä hyppäämään laukaisulinjalle, jos pelaaja ottaa ylimääräisen askeleen. On pystyttävä liikkumaan samaan aikaan hänen kanssaan, Russell kertoo.

Raskas pelitapa on pitänyt hänet yllättävän terveenä, mihin vaikuttaa varmasti hänen taitonsa blokkaustilanteissa.

– Minulla on ollut hyvää onnea. Enimmäkseen kuhmuja ja mustelmia. Rystynen ja yksi sormi on murtunut, mutta onneksi se oli pikkusormi ja alin rystynen, joten se ei haitannut peliäni.

Russellin mukaan on olemassa keinoja, joilla blokkaaja pystyy suojelemaan itseään.

– Kun menen polvilleni, painan leukani olkapääsuojustani vasten ja katson, koska kiekko tulee. Siten olen jonkin verran suojassa.