© Kuva: Getty Images

Kuva: NHL-pelaajalle 30 tikkiä otsaan ja voittomaali – ”Et voi käsikirjoittaa sitä yhtään paremmin”

Viime yön NHL-kierroksella nähtiin melkoinen käsikirjoitus, kun Columbus Blue Jackets voitti New York Rangersin kotonaan 4-2. Illan ehdoton sankari oli voittomaalin isännille tehnyt Matt Calvert.

Pelkkä voittomaalikin olisi ollut jo kova temppu, mutta kun maalin tekee sen jälkeen, kun on saanut kiekon kasvoihinsa ja otsaan on ommeltu 30 tikkiä, nousee suoritus jo omaan kategoriaansa.

– Et voi käsikirjoittaa sitä yhtään paremmin kuin niin, että hän palaa ja tekee meille voittomaalin. Hän on uskomaton joukkuekaveri ja antaa joka jätkälle valtavan buustin tullessaan takaisin, joukkuetoveri Sam Gagner hehkutti Columbus Dispatch -lehdelle.

Calvert sai toisessa erässä lämärin suoraan kasvoihinsa. Kiekko repi otsanahan auki oikean silmän yläpuolelta. Verta tuli paljon ja hyökkääjä kiidätettiin nopeasti pukukoppiin paikattavaksi.

Calvertin otsaan ommeltiin yli 30 tikkiä, jonka jälkeen mies läpäisi NHL:n aivotärähdystestit ja sai luvan palata kolmannen erän alussa jäälle. Mies sai odotetusti isot aplodit palattuaan jäälle pää teipattuna.

Työmyyränä tunnettu Calvert teki voittomaalin alivoimalla ajassa 51.35.

– Olin silmät kiinni, kun he tikkasivat minua. Sitten avaat silmäsi, tajuat tilanteen ja katsot, miltä tuntuu. Oloni tuntui hyvältä noin viiden minuutin jälkeen ja olin valmis palaamaan jäälle.

– Tuollaisessa tilanteessa tunteet ottavat vallan. Sitä menee eteenpäin adrenaliinin voimalla, Calvert sanoi ottelun jälkeen.

Jos et näe alla olevaa kuvaa, voit katsoa sen täältä.

 

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!