Jokerien kapteeni luottavaisena huippupeliin: ”Pelaamme parhaan pelimme”

Jokerit kohtaa Euroopan tämän hetken ykkösjoukkueen SKA Pietarin torstai-iltana Hartwall-areenallaa. Narripaitojen kapteeni Peter Regin luottaa siihen, että punakeltaiset ovat valmiita haasteeseen.

SKA on dominoinut alkukauden KHL:ää ja johtaa sarjaa seitsemän pisteen erolla TsSKA Moskovaan. Maaleja pietarilaisten hyökkäyskoneisto on mättänyt 148 eli miltei 40 enemmän kuin toiseksi tehokkain Magnitogorsk.

Joku on saattanut kysellä, löytyykö SKA:lle tällä kaudella vastusta. Matka kevääseen on pitkä ja marraskuinen torstai-ilta on Jokereille erinomainen hetki nähdä tämän hetken nykykunto. Kovempaa vastustajaa ei löydy mistään.

– Kaikki ovat todella innoissaan ja tiedostavat, että tämä on yksi niistä otteluista, joissa on oltava täydessä tikissä tai tulos on huono. Uskon, että pelaamme parhaan pelimme, Peter Regin sanoo Jokerien sivuilla.

– Halli on miltei täynnä ja tunnelma varmasti upea. Tällaisia pelejä on mielettömän hauska pelata, kapteeni hymyili.

Päävalmentaja Jukka Jalonen nosti esille tuttuja teesejä: yhteispelin, maalivahdit, erikoistilanteet ja jäähymäärän, joka on syytä pitää vastustajaa pienempänä. Erityisesti Jalonen kuitenkin painotti Jokereiden pelirohkeutta kiekollisena.

– Pidetään kiekkoa itsellä, jolloin heidän taitonsa ei näy. Pitää uskaltaa hyökätä rohkeasti, pysyä kiekossa, Jalonen sanoi.

– Kun taas heillä on kiekko, pitää olla järkevä puolustuspelissä ja vahva kamppailuissa. Ei lähdetä ryntäilemään, vaan pidetään keskusta tukossa ja pelataan maalinedustoilla kovaa.

Lokakuun alkupuolella Jokerit kärsi useista loukkaantumisista ja oli alkukauden pelannut suurimmaksi osaksi vieraissa isolla rasituksella, kun SKA murjoi helsinkiläiset 6-0 Jääpalatsissaan. Se ottelu herätti Jokerit ja seuraavassa kamppailussa kaatui TsSKA vieraissa 6-3. Tämän jälkeen helsinkiläisten peli on parantunut tasaisesti.

– Siellä olimme huonoja, mutta reagoimme hyvin ja voitimme TsSKA:n heti seuraavassa pelissä. Pietarin peli on historiaa, emmekä varmasti mämmäile samalla tavalla tällä kaudella, Jalonen sanoi.

– Pietari oli käännekohta tälle kaudelle. On hyvä nähdä, missä menemme nyt verrattuna siihen iltaan, Regin komppasi.

Helsingissä Jokerit on kohdannut SKA:n KHL:ssä neljästi ja voittanut otteluista kolme. Myös tämän kesän harjoituskaudella punakeltaiset kukistivat Pietarin jättiläisen kahdessa kamppailussa. Sekä valmennus että pelaajat odottavat huikeaa kiekkonäytelmää.

– SKA on varmasti Euroopan paras joukkue tällä hetkellä, täynnä loistavia maajoukkuepelaajia, joista moni on pelannut NHL:ssä. Jokerit on aina pelannut hyvin SKA:ta vastaan Helsingissä ja siihen pyrimme nytkin, Jalonen totesi

– Olen todella luottavainen. He ovat hyvä kotijoukkue, mutta Helsingissä olemme panneet heidät lujille. Se on tavoitteemme torstainakin ja odotamme voittavamme ottelun, Regin painotti.

Jokerit-SKA-ottelua voi seurata suorana lähetyksenä torstaina 24.11. Viasat Jääkiekko -kanavalla ja verkkopalvelu Viaplayssa kello 18 alkaen Iiro Harjulan isännöimäna. Antti Mäkisen selostama kamppailu alkaa kello 18.30. Viasatin ohjelmatiedot tulevista jääkiekko-otteluista löydät täältä.