Hagman, numero 20 ja HIFK:n ryhtiliike – olisihan se mehukas tarina

© Kuva: Ilari Isotalo

Oulun Kärpät päätti jättää Niklas Hagmanin loppukauden option käyttämättä, minkä takia kokenut hyökkääjä on jälleen vapailla markkinoilla. Mitä ilmeisimmin kovaa palkkaa Kärpissä nauttinut Hagman ei ollut erityisen huono, muttei myöskään tarvittavan tehokas pahasti alisuorittaneessa oululaisryhmässä.

Hagmanin pelit varmasti jatkuvat vielä tällä kaudella, mutta 36-vuotiaan maalintekijän osoite on ainakin suurelle yleisölle vielä arvoitus. Hagmanin vaihtoehtona ovat varmasti liigakaukaloiden lisäksi myös ulkomaalaiset sarjat.

Katseet kääntyvät myös väkisinkin HIFK:hon, jossa Hagman on juniorivuosina pelannut ja liigauransa aloittanut. Seuran ja Hagmanin tiet eivät ole kohdanneet sen jälkeen, kun Hagman on palannut ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen Suomeen. Oman kitkansa osapuolten välille on varmasti tuonut myös Hagmanin kaksivuotinen visiitti Jokereiden KHL-ryhmässä.

Hagmanin siirtymisestä Oulun Kärppiin tällä kaudella ei dramatiikkaa puuttunut, kun hänen isänsä ja HIFK-legenda Matti Hagman nukkui pois vain päivä sen jälkeen, kun Niklaksen sopimus Ouluun julkaistiin.

HIFK painii tällä hetkellä SM-liigassa tehottomuuden kanssa. Viimeisimmässä kotiottelussa KooKoota vastaan joukkue ei onnistunut maalinteossa ja hävisi jatkoajalla 1-0.

Vaikka HIFK on vähentänyt viime kausina järkevästi kesken kauden tehtyjä hankintoja, mietitään toimistolla varmasti lääkkeitä loppukauden pelastamisen suhteen. Totuus kuitenkin on, että useampi tehohyökkääjä on kärsinyt loukkaantumisista ja tehottomuudesta läpi kauden.

Kiekkofaneille rakas laji tarkoittaa myös hienoja tarinoita. Mikä olisikaan HIFK:n näkökulmasta hienompi tarina kuin Hagmanin paluu juuri tällä kaudella tuttu numero 20 selässään varsinkin, jos se toisi joukkueeseen oikeanlaista kaivattua johtajuutta ja maalintekovoimaa? Entä millaisen tarinan se jättäisi liigahistoriaan, jos HIFK saisi rivinsä kasaan ja Hagman olisi keväällä ratkomassa tärkeitä otteluista Helsingin jäähallissa?


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.