© Kuva: Getty Images

Kohupelaajan draama ei vieläkään ohi – nyt KHL-seuraa epäillään hämärästä kikkailusta

Tshekkiläishyökkääjä Vladimir Sobotka on ollut suoranainen kohupelaaja koko kesän ajan.

Sobotkaa on kaavailtu takaisin NHL:ään ja St. Louis Bluesin paitaan Venäjältä, missä hän on pelannut viime vuodet KHL-seura Omskissa.

Kohun uskottiin olevan ohitse, kun KHL tiedotti Sobotkan pelaavan tämän kauden Omskissa.

– Hän on mennyt takaisin sinne, mutta hän jätti perheensä Prahaan ja hän yrittää edelleen tehdä töitä sen eteen, että hän pääsisi irti sopimuksestaan, Bluesin GM Doug Armstrong sanoi toimittajan Lou Koracin mukaan.

– Tästä tuli mutkikasta ja mutkikkaampaa kun kuulin hänen versionsa tavatessani hänet Torontossa henkilökohtaisesti.

Armstrongin mukaan taustalla haisee nyt hämärä kikkailu.

– Kylmä versio on se, että hän allekirjoitti sopimuksen sinne, rupla romahti, he neuvottelivat uudelleen ja miten itse ymmärsin, niin he sanoivat hänelle, että ”ei ongelmaa, allekirjoita tämä ja ota ulosostopykälä pois”. Tiedä sitten, että onko tuo totta vai ei, en tiedä. Tämä on vaikea tapaus. Mutta mitä tiedän, niin hän ei ole tyytyväinen miten tämä asia on mennyt. En sano, että hän ei ole iloinen pelatessaan siellä, mutta tiedän sen, että hän haluaa pelata NHL:ssä.

Omsk on eri raporttien mukaan vaatinut Sobotkaa maksamaan 2/3-osaa hänen neljän miljoonan dollarina diilistä, mikä johtaisi siihen, että Sobotkan olisi käytännössä pelattava ilmaiseksi NHL:ssä, mikäli hän maksaisi kyseisen summan.

– Se vaatimus on olemassa ja hän ei halua maksaa sitä, mutta ehkä he löytävät kompromissin. Ymmärrän, että tuo on vaikea päätös ja ymmärrän pelaajaa myös. Meidän olisi pitänyt löytää ratkaisu aikanaan ja pitää hänet täällä. Uskon, että hän tuntee samoin. Mutta en ole huolissani siitä. Rakastaisin sitä, että saisimme hänet takaisin tänne. Hän on hyvä tyyppi, hän on hyvä pelaaja. Jos hän tulee takaisin, se on mahtavaa. Jos ei, niin meidän pitää olla valmiita menemään eteenpäin.

Armstrong sai myös Sobotkan agentin puheista käsityksen, jonka mukaan Sobotka olisi aivan varmasti palaamassa Bluesin riveihin.

– Toimimme sen perusteella ja olimme hoitamassa yksityiskohtia kuntoon. Mutta neuvottelut KHL:ssä… ne ovat varmasti vaikeita. Minun ei tarvitse olla tekemisissä heidän kanssaan kovin usein ja nyt tässä mentiin 100-prosentista alaspäin ja oltiin yhtäkkiä 50-50-tilanteessa. Nyt meidän pitää selvittää tämä tai enemmänkin hänen itsensä pitää selvittää tilanne. Hän ja hänen tyttöystävänsä saivat vauvan vasta ja hän haluaa varmasti tehdä juuri oikean päätöksen perhettä ajatellen. Mutta hän lähti aikanaan rahan takia, että hän voisi ansaita sitä enemmän. Joten jos se on taustalla, kuinka paljon hän haluaa antaa sitä pois jos se on ollut tausta-ajatuksena?

Armstrongin mukaan asia alkaa jo hieman ärsyttää.

– Tunnen toki sympatiaa (Sobotkaa kohtaan), koska tiedän, että tämä asia häiritsee häntä. Me molemmat olemme kyllästyneitä puhumaan tästä. Jos hän onnistuu pääsemään sopimuksestaan eroon, niin hienoa. Jos ei, niin sitten tämä on takana ja murehdimme asiasta ensi vuonna.

29-vuotias Sobotka vaihtoi Bluesista Omskiin kaudeksi 2014-2015. Nyt alkava kausi olisi hänelle kolmas Venäjällä. Tuoreeltaan Sobotka oli Tshekin mukana World Cup -turnauksessa. Siellä Tshekki jäi alkulohkoon.

» NHL:n tulokset, taulukot ja uutiset löydät erikoissivultamme!