JYPin avainhyökkääjiin kuuluva Tuomas Pihlman on saanut kolmen ottelun pelikiellon SaiPa-ottelun taklauksensa johdosta.

Pihlman taklasi päähän SaiPan Matti Järvistä, joka ei pystynyt jatkamaan pelaamista kyseisessä kamppailussa.

– Pihlmanin taklauksessa kontakti tapahtuu sivulta ja osuu lähes pelkästään Järvistä päähän. Pääkontakti ei ole seurausta siitä, että Järvisen peliasento muuttuisi viime hetkellä ennen taklausta, joten vastuu taklauksesta on Pihlmanilla. Näin ollen kyse on säännössä 124 tarkoitetusta päähän kohdistuneesta taklauksesta. Säännön 124 iii-kohdan mukaan päähän kohdistuneesta taklauksesta tuomitaan ottelurangaistus, kun taklattu pelaaja loukkaantuu tilanteessa, Liigan kurinpitäjä Sampo Liusjärvi käy läpi kurinpitopäätöksessään, jatkaen:

– Seuraamusharkinnassa on otettu huomioon, että taklaustilanteessa taklaavalla Pihlmanilla on vastuu siitä, ettei taklaus kohdistu ensimmäisenä tai valtaosin taklattavaa pelaajaa päähän. Lisäksi Pihlman tulee tilanteeseen kolmantena pelaajana ja osuu taklauksellaan lähes pelkästään Järvistä päähän. Pihlmanilla ei ole aiempaa kurinpitohistoriaa. Edellä mainitut asiat huomioiden, taklaustilannetta kokonaisuutena arvioiden ja ottaen huomioon että Järvinen loukkaantui, katson, että oikea seuraamus taklauksesta on kolmen ottelun pelikielto.

Pihlman on pelikiellossa JYPin seuraavissa otteluissa: 7.10.2016 JYP-HIFK, 8.10.2016 Jukurit-JYP ja 13.10.2016 JYP-Pelicans.